Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πρωτοπόροι στο χτύπημα του πενθήμερου

Από την κινητοποίηση του Σαββάτου
Από την κινητοποίηση του Σαββάτου
Την καταστρατήγηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα και τις γενικότερες ανατροπές στο Δημόσιο, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προς όφελος του κεφαλαίου, κατήγγειλε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ με την κινητοποίηση που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου. Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέκλεισαν την είσοδο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη, απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η εργασία το Σάββατο και την Κυριακή, την οποία έχει επιβάλει η υπηρεσία σε 150 περίπου συμβασιούχους έργου.

Το πρόσχημα για την πλήρη ανατροπή του πενθήμερου είναι η εξυπηρέτηση δήθεν των μεταναστών, που καταταλαιπωρούνται στις διάφορες υπηρεσίες όχι λόγω του ωραρίου λειτουργίας, αλλά λόγω των βάρβαρων αντιμεταναστευτικών νόμων που θέσπισαν και ενίσχυσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των συναποφάσεων στην ΕΕ. Ενώ το «δέλεαρ» στους νέους συμβασιούχους (στην πλειοψηφία τους είναι κάτω από 30 χρονών) είναι η παροχή τριήμερης άδειας, αφού σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν εργαστούν Σαββατοκύριακο, δε δικαιούνται ούτε μέρα!

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ άπλωσαν δυο πανό στο χώρο, καταγγέλλοντας την πολιτική του δικομματισμού, η οποία, συνεπικουρούμενη από τη στάση του ΣΥΝ στη Βουλή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταργεί τη μονιμότητα στο Δημόσιο και με όχημα τις αντιδραστικές αποφάσεις στα όργανα των ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ - ΕΝΑΕ επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είναι «ενοικιαζόμενοι» στην περιφέρεια από Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων και την Εταιρεία Μηχανοργάνωσης του Δήμου. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Κώστας Μαρκέτης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ