Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Αναλώσιμο υλικό η ζωή των εργαζομένων

Κι άλλος νεκρός χτες στο ορυχείο Καρδιάς

Ακόμη ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο εκείνων που σκοτώθηκαν στο ενεργειακό κέντρο - κάτεργο της ΔΕΗ ΑΕ στη Δυτική Μακεδονία, στο όνομα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του τομέα της ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας.

Χτες στις 4.30 το απόγευμα, σκοτώθηκε την ώρα της δουλιάς στο ορυχείο Καρδιάς, ο 29χρονος Σετίμ Κρόσι, αλβανικής καταγωγής, οδηγός φορτηγού. Δούλευε για τη ΔΕΗ μέσω εργολάβου. Ο 28χρονος έπεσε θύμα της εντατικοποίησης της δουλιάς που απαιτεί να γίνονται γρήγορα τα δρομολόγια. Ετσι, σε μια μεγάλη κατηφόρα που ήταν βρεγμένος ο δρόμος, στον τομέα 6 του Ορυχείου, έχασε τον έλεγχο του φορτωμένου οχήματος, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Απεγκλωβίστηκε μετά από ώρες, διαμελισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ και ήταν υποσυντήρητο.

Τρεις ημέρες πριν, το Σάββατο, από τύχη δε σκοτώθηκε ο 46χρονος Χ. Καλογιαννίδης, χειριστής εκσκαφέα, που δούλευε στο Νότιο Πεδίο. Ξαφνικά κόπηκαν τα συρματόσχοινα και έπεσε το χειριστήριο. Ευτυχώς, κατά την πτώση, το χειριστήριο μπλόκαρε σε μηχανισμούς που βρίσκονται σε κατώτερο σημείο του εκσκαφέα και περιορίστηκε η ταχύτητα πρόσκρουσης. Ο χειριστής τραυματίστηκε ελαφρά. Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, τέτοια ατυχήματα οφείλονται στην ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ