Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Εντείνεται ο επιχειρηματικός «πόλεμος»

Ο ΟΤΕ στοχεύει στη συγχώνευση με την «Cosmote», η «Vodafone» «μπαίνει» στη σταθερή τηλεφωνία και ο Σαουίρις ετοιμάζεται για νέα επίθεση

Τον πλήρη μετοχικό έλεγχο της «Cosmote» επιδιώκει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, προσβλέποντας στην απόκτηση ακόμα μεγαλύτερης δύναμης στην αγορά ενόψει νέων ανακατατάξεων που αναμένονται στον κλάδο. Την ίδια στιγμή, με τον πλέον προκλητικό τρόπο δικαιολογεί την πολύ μεγάλη αύξηση των αποδοχών του, κατά 80% (25.000 ευρώ το μήνα, από 15.000 ευρώ) με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας πρόεδρος Οργανισμού να παίρνει λιγότερα χρήματα από υφιστάμενό του, «φωτογραφίζοντας» τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Cosmote».

Ο Π. Βουρλούμης με χτεσινές του δηλώσεις υποστήριξε την άποψη ότι ο πλήρης μετοχικός έλεγχος της «Cosmote» και η ύπαρξη μίας μετοχής για τον Ομιλο αποτελεί την πιο σωστή λύση. Χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια συγχώνευσης της «Cosmote», αναφέρθηκε στα «στρατηγικά σχέδια» του Οργανισμού και εκτίμησε ότι μέσα στο 2007 θα έχουν ολοκληρωθεί η πώληση της «Infote» και η απορρόφηση της OTEnet.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσει και οι συζητήσεις με εταιρείες real estate για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ. Ηδη έχουν ζητηθεί προτάσεις για τα ακίνητα στο Ρουφ (όπου βρίσκεται μεγάλη αποθήκη του Οργανισμού) και του κτιρίου της Σταδίου 15 (στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες) που θεωρείται φιλέτο. Απαντώντας σε ερώτηση για την είσοδο της «Vodafone» στη σταθερή τηλεφωνία, είπε ότι δεν αιφνιδιάστηκε, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι περιμένει παρέμβαση της ΕΕΤΤ, καθώς θεωρεί άδικο να ρυθμίζεται η αγορά υπέρ παικτών μεγαλύτερων από τον ΟΤΕ, όπως είναι η «Vodafone». Εσπευσε, πάντως, να δηλώσει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και ο ΟΤΕ θα έχει λανσάρει πακέτα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και «γρήγορου ίντερνετ».

Σημειώνεται ότι ο «επιχειρηματικός πόλεμος» στο χρυσοφόρο κλάδο των τηλεπικοινωνιών όλο και ...αγριεύει. Η «εισβολή» στην ελληνική αγορά του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, μέσω της εξαγοράς της πρώην ΤΙΜ και νυν Wind, σήμανε συναγερμό στις εταιρείες. Η μια μετά την άλλη ανακοινώνουν καθημερινά «νέα πακέτα προσφορών», με στόχο την «υφαρπαγή» συνδρομητών.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Vodafone» ανακοίνωσε τη διάθεση ολοκληρωμένου τηλεπικοινωνιακού πακέτου κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και «γρήγορου ίντερνετ» χωρίς πάγιο ΟΤΕ, σε συνεργασία με την «Hellas On Line». Ανάλογες κινήσεις με «ελκυστικά πακέτα» προετοιμάζουν και οι υπόλοιπες εταιρείες.

Φυσικά με όλες αυτές τις κινήσεις και τους ...διαγκωνισμούς, οι εταιρείες επιδιώκουν να αυξήσουν τα μερίδιά τους - και κατά συνέπεια τα υπερκέρδη τους - στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, με ετήσιο τζίρο άνω των 10 δισ. ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύτατοι ανταγωνισμοί προμηνύουν συγχωνεύσεις (2014-01-11 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η συγκέντρωση με τρεις βασικούς «παίκτες» (2012-08-15 00:00:00.0)
Ξεπούλημα με «προίκα» την «Cosmote» (2007-11-13 00:00:00.0)
«Φουντώνει» ο επιχειρηματικός πόλεμος (2007-02-08 00:00:00.0)
Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» (2006-05-10 00:00:00.0)
Θέλει να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ (2003-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ