Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φτιάχνει ομάδες για να κάνουν μελέτες

Η κυβέρνηση τρέχει τώρα μήπως και προλάβει κάποιες από τις καταστροφικές συνέπειες που αναμένεται ότι θα επιφέρει η μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας. Χτες έγινε η πρώτη σύσκεψη για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκου, του Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Μανιάτη, των γενικών γραμματέων των δύο υπουργείων και εκπροσώπων των δασικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, συγκροτήθηκαν δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία θα εισηγηθεί τη μελέτη για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και η άλλη θα εισηγηθεί τη μελέτη αναδάσωσης. Οι εισηγήσεις αυτές θα κατατεθούν σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει όσα κονδύλια χρειαστούν, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για τα τελευταία δημοσιεύματα του «Ρ», σύμφωνα με τα οποία μόνο 1 από τα 11 στρέμματα δάσους που καίγονται, αναδασώνεται, και ότι οι πιστώσεις για αρκετά έργα που αφορούν την προστασία των δασών είναι μηδενικές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ