Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Στην τελική φάση η εκποίηση

Η διαδικασία εκποίησης στους ιδιώτες - επιχειρηματίες του Κλειστού Γυμναστηρίου Φαλήρου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Χτες το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι άρχισε να διατίθεται στους ενδιαφερόμενους φορείς η προκήρυξη της α΄ φάσης του διαγωνισμού για τη μετασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Φαλήρου σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, που θα γίνει με την περιβόητη μέθοδο των «Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μειοδότης θα αναλάβει τόσο τη χρηματοδότηση - μελέτη - μετασκευή - ανακατασκευή και τεχνική διαχείριση όσο και την ανάπλαση - διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η τεχνική διαχείριση και συντήρηση του μετασκευασμένου κτιρίου θα ανατεθεί στο μειοδότη για 25 συνεχή χρόνια, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 54 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και το ...κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλειας, το οποίο υπολογίζεται στο 20% του προϋπολογισμού. Το λεγόμενο κόστος βαριάς συντήρησης και ασφάλειας είναι νεότευκτος όρος, ο οποίος δε συναντάται σε κανένα επιστημονικό βιβλίο. Απλώς ...ανακαλύφθηκε για να δικαιολογήσει την υπέρμετρη πριμοδότηση των επιχειρηματιών από το ελληνικό δημόσιο.

Ετσι, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το κόστος της μετασκευής θα στοιχίσει περισσότερα από 75 εκατ. ευρώ (περί τα 26 δισ. δρχ.!). Με την ολοκλήρωση της μετατροπής του Γυμναστηρίου σε Συνεδριακό Κέντρο, θα ακολουθήσει ένας δεύτερος διαγωνισμός, με αντικείμενο την εκμετάλλευση του έργου από ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείρισή του για μακροχρόνια περίοδο, ίσως και μεγαλύτερη των 50 χρόνων. Πρόκειται για το δεύτερο έργο που δημοπρατείται με τη μέθοδο των «Συμπράξεων» από τα 19 συνολικά που έχουν εγκριθεί από το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ