Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ολοκληρωτικές καταστροφές στα μποστάνια

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μεγάρχης Τρικάλων, των οποίων καταστράφηκαν τα μποστάνια τους από επιθέσεις κορακιών, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας. Στην Ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνεται:

«Με χρεοκοπία απειλούνται αγρότες της Μεγάρχης Τρικάλων επειδή ο αναχρονιστικός Κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τις ολοκληρωτικές ζημιές που προκάλεσαν τα κοράκια στα μποστάνια τους. Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί αν ο ΕΛΓΑ κατ' εξαίρεση του Κανονισμού αποζημιώσει τους παραγωγούς όπως άλλωστε έχουν κάνει όλες σχεδόν οι διοικήσεις του σε παρόμοιες περιπτώσεις».

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε «να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες για αδιαμφισβήτητες ζημιές που όμως δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ». Σ' αυτά τα πλαίσια επαναφέρει και το θέμα της αλλαγής «του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να αποζημιώνει στο σύνολό τους τις ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτικό κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ