Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες αναβολές «επαφών» και «προτάσεις» προς Συρία

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Αναβλήθηκε, τελικά, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη άφιξη στο Ισραήλ των υπουργών Εξωτερικών Ιορδανίας και Αιγύπτου ως εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου, με στόχο να συζητηθεί η συνολική αραβική πρόταση «ειρήνης στη βάση της απελευθέρωσης όλων των κατεχόμενων αραβικών εδαφών». Οπως ανακοινώθηκε, οι δύο διπλωμάτες θα μεταβούν, τελικά, στην Ιερουσαλήμ στις 25 Ιούλη, καθώς, σύμφωνα με διαρροές, εκτιμήθηκε ότι «καλό θα ήταν να μην συμπέσει η άφιξή τους με την επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της εισβολής στο Λίβανο».

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ παραχωρούσε σειρά συνεντεύξεων σε ισραηλινά ΜΜΕ αλλά και στο αραβικό δίκτυο «αλ Αραμπίγια». Ο Ολμέρτ δήλωνε ότι «είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να μη διχοτομηθούν τα παλαιστινιακά εδάφη και να παραμείνουν υπό ενιαία διοίκηση Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη, γιατί μόνο έτσι υλοποιείται ο απώτερος στόχος που είναι η συνύπαρξη δύο «κρατών». Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει «έτοιμος για άμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» με τον Σύρο Πρόεδρο Ασαντ «όπου και όποτε θελήσει», παρακινώντας τον να μην περιμένει «αμερικανική διαμεσολάβηση, γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τέλος, η παλαιστινιακή ανεξάρτητη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Μεζάν» κατήγγειλε, χτες, ότι παρά την αμνηστία που χορήγησε η ηγεσία της «Χαμάς» στα στελέχη της «Φατάχ» στη Λωρίδα της Γάζας, από τα μέσα Ιούνη μέχρι σήμερα, που η περιοχή ελέγχεται από την πρώτη, έχουν εκτελεστεί τουλάχιστον 9 στελέχη της δεύτερης. Η «Χαμάς» δε διέψευσε την καταγγελία και αρκέστηκε να υποστηρίξει ότι «χρειάζεται χρόνος για να φθάσουν οι εντολές μέχρι και τον τελευταίο διοικητή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ