Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΖΗ»
Απλήρωτοι μέχρι και εφτά μήνες!

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοστάσιο του «ΚΑΖΗ» στο Κρυονέρι, στη χτεσινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το σωματείο για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σε πολλούς η εργοδοσία χρωστά ακόμα και επτά μηνιάτικα!

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης όπου αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Γερ. Γιακουμάτο, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου Κώστας Συμεωνίδης, τόνισε τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση ασκώντας μια καθαρά φιλοεργοδοτική πολιτική και υπογράμμισε πως ο δρόμος είναι γνωστός και είναι ο δρόμος του αγώνα.

Μεταφέροντας την ολόπλευρη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, η Αγγελική Σουλτανιά, εκ μέρους της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν πρέπει να εμπιστευτούν όσα θα υποσχεθεί προεκλογικά το υπουργείο ούτε και τα «προγράμματα» που μοιράζει δεξιά κι αριστερά, υποσκάπτοντας τη σταθερή και με δικαιώματα εργασία. «Ολα αυτά που υπόσχονται πάνε στο βρόντο. Γιατί, ή είσαι με τον επιχειρηματία, ή είσαι με τον εργαζόμενο. Η κυβέρνηση είναι με τους επιχειρηματίες και με τα κέρδη τους» επισήμανε, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και στις ερχόμενες εκλογές να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι η εργοδοσία έχει ανακοινώσει πως θέλει να πουλήσει την έδρα της επιχείρησης στο Κρυονέρι και να τη μεταφέρει «συρρικνωμένη» στα Οινόφυτα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ