Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ενάντια στην «Μπολκενστάιν» της Υγείας

Με τις ψήφους Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων και των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε πρόσφατα έκθεση που προωθεί τη διαμόρφωση ενιαίου ευρωενωσιακού χώρου εσωτερικής αγοράς στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. Η έκθεση εντείνει τις προσπάθειες για ένταξη των υπηρεσιών υγείας σε πολιτική αντίστοιχη προς την οδηγία Μπολκενστάιν, προωθώντας με ταχύτατους ρυθμούς την παράδοση των υπηρεσιών υγείας στο κεφάλαιο.

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, αιτιολογώντας την απόφαση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ να καταψηφίσουν την εν λόγω έκθεση, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Εχοντας ως αφορμή τις διαφορές στα κράτη - μέλη των ασφαλιστικών και υγειονομικών συστημάτων, η έκθεση προωθεί την ενοποίηση των υγειονομικών παροχών που καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία εξισώνοντάς τα προς τα κάτω, με κριτήριο την αποδοτικότητα που υπολογίζεται στη βάση κόστους - οφέλους, με εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής την κάρτα υγείας. Προκειμένου μάλιστα να διευκολύνονται οι επιχειρήσεις υγείας να εγκαθίστανται σε όποια χώρα τους φέρνει μεγαλύτερο κέρδος, επικαλούνται ως άλλοθι την "ομοιομορφία ...στην επαγγελματική κατάρτιση", προτείνοντας την αναζήτηση πληροφοριών μέσω ευρωπαϊκής κάρτας "...περί δεξιοτήτων των επαγγελματιών", υποτιμώντας και μετατρέποντας την αναγκαία και ολόπλευρη επιστημονική γνώση για ιατρική διάγνωση σε κατάρτιση και συλλογή δεξιοτήτων.

Ολοταχώς, λοιπόν, προωθείται η παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, για να γιγαντωθεί και να κυριαρχήσει ο ιδιωτικός τομέας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ