Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Κομμένο στα μέτρα του κεφαλαίου

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο προωθούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόγραμμα κοινοτικής δράσης στον τομέα της Υγείας (2007-2013) εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας, μιλώντας την Τρίτη στην Ολομέλεια.

«Το πρόγραμμα διαπνέεται από τη λογική της αποποίησης της κρατικής ευθύνης και υποχρέωσης για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας (Δ.Υ.) με τη μεταφορά του βάρους της ευθύνης στις ΜΚΟ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά στην "κοινωνία των πολιτών", δηλαδή τη σταδιακή εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Δ.Υ.», σημείωσε ανάμεσα σ' άλλα. Επισήμανε ακόμα πως «επιχειρείται η χρησιμοποίηση των ζητημάτων Δ.Υ. στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της υλοποίησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων», αλλά και η «διόρθωση-διαχείριση προβλημάτων Δ.Υ. που μπορεί να επηρεάζουν-εμποδίζουν τη δράση του κεφαλαίου (π.χ. διαχείριση του προβλήματος της ταχύτερης και ευκολότερης μετάδοσης ασθενειών ανάμεσα στις χώρες, που δημιουργεί περιορισμούς και ζημιές στη δράση του κεφαλαίου)».

Τέλος, υπογράμμισε πως η διαχειριστική λογική στην οποία κινείται το πρόγραμμα αναδεικνύεται και από το ότι «τα μέτρα που προτείνονται αφορούν την καταγραφή των προβλημάτων και όχι την παρέμβαση στην κατεύθυνση της πρόληψης. Αλλωστε, ο μηδαμινός σχεδόν προϋπολογισμός, στη λογική του περιορισμού των δημοσιονομικών δαπανών, είναι ενδεικτικός της πραγματικής πρόθεσης απλής διαχείρισης των προβλημάτων της Δ.Υ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ