Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Σερβία απέρριψε χτες το νέο σχέδιο ψηφίσματος για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου που προωθούν στα Ηνωμένα Εθνη οι ΗΠΑ και η ΕΕ, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η ανεξαρτησία της περιοχής.

ΡΩΜΗ.-- Αύξηση κατά 33 ευρώ στις μηνιαίες συντάξεις των Ιταλών αποφάσισε χτες η λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση της χώρας σε συμφωνία με τα συνδικάτα, ωστόσο το ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια από τα 57 παραμένει ακόμα ανοιχτό.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό, που πραγματοποιήθηκε, νωρίς χθες το πρωί, σε στρατιωτική βάση στη Λακχνταρία, νοτίως της πρωτεύουσας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Απέρριψε την έφεση των 5 Βούλγαρων νοσοκόμων και του Παλαιστίνιου γιατρού κατά της θανατικής τους καταδίκης το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης. Οι 6 καταδικάστηκαν πρωτοδίκως ως ένοχοι για τη μόλυνση με τον ιό του AIDS 426 παιδιών στο νοσοκομείο της Βεγγάζης. Η λιβυκή ηγεσία έχει ανοιχτά ζητήσει υπέρογκες οικονομικές αποζημιώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων. Το θέμα θα επανεξετάσει τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας, όπως ανακοίνωσε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Απήχθη από αγνώστους μέσα από το λεωφορείο όπου εργαζόταν ως οδηγός ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, Μανσούρ Οσανλού, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2006 στη φυλακή, επειδή πρωτοστάτησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές που υπονόησε ότι ο Οσανλού κρατείται από τις ιρανικές αρχές.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Κακοδικία κήρυξε ο Αμερικανός δικαστής που εκδίκαζε την υπόθεση κατά στελέχους των FARC, Ρικάρντο Παλμέρα, που αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες για τρομοκρατία και μια κατηγορία για απαγωγή τριών Αμερικανών εργολάβων.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Χιλιανός δικαστής απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης του Περού, να εκδοθεί στη Λίμα ο Περουβιανός πρώην Πρόεδρος, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος βρίσκεται στη Χιλή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σε βάρος του, για διαφθορά και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ