Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ
Να δοθεί επιλογή στους συνταξιούχους

Την ανάγκη ελεύθερης επιλογής από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ του τρόπου με τον οποίο θα εισπράττουν τη σύνταξή τους, σημειώνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, Αγγ. Τζέκης και Ν. Γκατζής, επισημαίνοντας ότι ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις προς τους συνταξιούχους του ΙΚΑ για να επιλέξουν τράπεζα, από την οποία θα παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Στην Ερώτηση τονίζεται: «Το ΙΚΑ με εγκύκλιό του προς όλους τους συνταξιούχους, τους ασκεί ασφυχτική πίεση να επιλέξουν την τράπεζα στην οποία θα μεταβαίνουν για να εισπράξουν τη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εναλλακτική λύση, για να εισπράττουν τη σύνταξή τους στο σπίτι, θα υπάρχει μόνο κατ' εξαίρεση (για όσους αδυνατούν να μετακινούνται ή διαμένουν μακριά) και σε συνεννόηση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο όμως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρνείται να εμπλακεί στην υπόθεση.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ έπαιρναν τη σύνταξη στο σπίτι τους μέσω ΕΛΤΑ, πράγμα που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους διευκόλυνε. Δεν μπορεί το ΙΚΑ, στο όνομα οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων, να στερήσει από τους συνταξιούχους, τη μέχρι σήμερα ισχύουσα διευκόλυνση».

Ερωτάται ο υπουργός «τι μέτρα θα πάρει, ώστε να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα κατά τρόπο που ο κάθε συνταξιούχος θα επιλέγει ελεύθερα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του τον τρόπο είσπραξης της σύνταξης, είτε μέσω των ΕΛΤΑ στο σπίτι, είτε μέσω τράπεζας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ