Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΧΙ στην αντεργατική λαίλαπα

Απεργία και συγκέντρωση, αύριο στις 10 το πρωί στο ΕΚ Πάτρας, ενάντια  στα αντεργατικά σχέδια  

Πανοικοδομική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας την Πέμπτη 31 Αυγούστου, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου «η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βάση τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την περιβόητη για αυτούς "ΜΕΤΑ ΟΝΕ" εποχή, στην πράξη πια αποδεικνύεται πως είναι πολιτική συγκέντρωσης αμύθητου πλούτου στα χέρια της ολιγαρχίας και νέας μεγαλύτερης εκμετάλλευσης, φτώχειας, δυστυχίας και ανεργίας για τους εργαζόμενους».

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του 8ωρου - 7ωρου με τη γενίκευση του ωρομισθίου και η απαλλαγή της εργοδοσίας από την υποχρέωση να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.

«Προχωρά σε αλλαγές που είναι κατοχυρωμένες στο υπάρχον κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα: Στην αφαίρεση βασικών κατακτήσεων (μείωση αποδοχών συντάξεων, αύξηση ορίου ηλικίας, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών κλπ.). Στόχο έχει τη θεσμοθέτηση νέου ασφαλιστικού συστήματος καταργώντας το δημόσιο - υποχρεωτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης ανοίγοντας το δρόμο για να αλωνίζουν και να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες, με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους», επισημαίνει το Συνδικάτο.

Και συμπληρώνει ότι προχωρούν σε ριζική «αναμόρφωση» του Δημόσιου - υποχρεωτικού χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας και τα μετατρέπουν σε εμπορεύματα που πουλιούνται αποκλείοντας και αφήνοντας στην τύχη τους τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.

Οσον αφορά την κατάσταση στον κλάδο των οικοδόμων, το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι μεγάλες τεχνικές εταιρίες και κατασκευαστές, ενθαρρημένοι από αυτή την πολιτική θέλουν να δουλεύουν οι οικοδόμοι ήλιο με ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί με μισή ή καθόλου ασφάλιση, δίχως έλεος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προσπαθούν να μετατρέψουν τους χώρους δουλιάς σε σύγχρονα κολαστήρια με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας.

Παράλληλα καταγγέλλει και τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας που έχουν συστρατευτεί με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους και δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν αυτή την πολιτική αλλά συνειδητά επιδιώκουν τη συναίνεση, την υποταγή και την ενσωμάτωση των εργαζομένων σε αυτές τις πολιτικές.

Καταλήγοντας οι οικοδόμοι διεκδικούν 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική εκπαίδευση, σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, μέτρα επιβίωσης των ανέργων, καθώς και τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ