Τετάρτη 30 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Επιχείρηση φτιασίδωμα» για τη ΔΕΘ

Κυβερνητικές επαφές με σωματεία της Θεσσαλονίκης και δηλώσεις υποβάθμισης των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ για τη 1 και 2 Σεπτέμβρη

Επαφές με τους φορείς της πόλης και Σωματεία Εργαζομένων (π.χ. ΔΕΘ) προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία θετικής εικόνας για το έργο της κυβέρνησης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην 65η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί τόσο ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης όσο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, που ήδη παρελαύνουν είτε πρόκειται να παρελάσουν τις επόμενες μέρες στην πόλη.

Ομως όσο και αν προσπαθούν οι επιτελείς της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης, δε θα καταφέρουν να εμποδίσουν την έκφραση της αγανάκτησης που νιώθει ο λαός της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Δεν έπεισε π.χ., για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος που λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την «απλόχερη κίνηση» να δεσμευτεί για άλλο 1,5 δισ. δρχ. συμπληρωματικά στο πρόγραμμα σχολικής στέγης του νομού που μαζί με το αρχικά εγκεκριμένο ποσό θα ανέλθει τελικά στα 3,5 δισ. Είναι γελοίο, άλλωστε, όταν οι πραγματικές ανάγκες του νομού σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Νομαρχίας ανέρχονται σε περισσότερα από 50 δισ. δραχμές.

Στο ίδιο πάντα πλαίσιο, οι επιτελείς της κυβέρνησης προσπαθούν να παρουσιάσουν «διασκεδαστικές» τις αντιδράσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται από το ΠΑΜΕ τις επόμενες μέρες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται άλλωστε και η χτεσινή δήλωση του ΥΜΑΘ σχετικά με το συσσίτιο ανέργων που θα στηθεί το βράδυ της Παρασκευής έξω από το Λιμάνι. Την ίδια ώρα που οι εκλεκτοί της κυβέρνησης και των αφεντικών της, θα δεξιώνονται μέσα στην προβλήτα 1 του λιμανιού. «Η δικιά μας η δίαιτα είναι μεσογειακή, τίποτα εξεζητημένο, κυρίως σαλάτες... και οι σούπες (βλέπε συσσίτιο) είναι μέσα στις συνήθειες όλων των Ελλήνων. Εγώ προσωπικά δε θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε όλοι τις γεύσεις μέσα και έξω από το λιμάνι», ανέφερε με ισχυρή δόση ειρωνείας ο ΥΜΑΘ Γ. Πασχαλίδης. Είναι ο ίδιος που χαρακτήρισε τη δεξίωση που θα γίνει μέσα στο Λιμάνι ως μια «γιορτή για το λαό με το λαό». Δυο μέρες απομένουν να δούμε ποιο κομμάτι του λαού θα συμφάγει με τον πρωθυπουργό και ποιο θα περάσει από το συσσίτιο των ανέργων. Για να διαπιστώσουμε τελικά για άλλη μια φορά ποια «λαϊκά» συμφέροντα πασχίζει να υπερασπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη (2024-06-20 00:00:00.0)
Απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη (2016-09-28 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στα Λιμάνια (2015-05-07 00:00:00.0)
Πρόταση επέκτασης των προγραμμάτων υποκατάστασης (2003-09-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-01-10 00:00:00.0)
Προσαρμόζεται στο «νέο ρόλο» της χώρας στα Βαλκάνια (2000-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ