Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στα όριά τους ναυτεργάτες και καράβια

Καμπανάκι από τους θανάτους εν πλω, αλλά και από τις βλάβες που πυκνώνουν

Τρεις ναυτεργάτες άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο καράβι, ένας τραυματίστηκε και δύο χρειάστηκαν άμεση νοσηλεία λόγω ασθένειας. Τα παραπάνω περιστατικά καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα 4 ημερών, για να δείξουν ότι οι συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει οι εφοπλιστές στα πλοία για να αυξάνουν τα κέρδη τους, έχουν ξεπεράσει τις βιολογικές αντοχές των ναυτεργατών. Αυτό σε συνδυασμό με τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και τις συντάξεις - ψίχουλα που αναγκάζουν συνταξιούχους ναυτεργάτες να ξαναβγαίνουν στο μπάρκο, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις μέσα στα πλοία που τινάζουν στον αέρα τη ζωή των ναυτεργατών.

Την Τετάρτη, βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα του ο 71χρονος αλλοδαπός β' μηχανικός του φορτηγού - οχηματαγωγού πλοίου «JUL» με σημαία Αγ. Βικεντίου, στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας. Την ίδια μέρα, στο φορτηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» με σημαία Μάλτας της εταιρίας ΣΑΟΣ που ανήκει στον εφοπλιστή Μανούση, στο λιμάνι Κερατσινίου, τραυματίστηκε 42χρονος ναυτεργάτης μέσα στο χώρο φόρτωσης. Επίσης, το μεσημέρι, 63χρονος ναυτεργάτης του φορτηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ZIM HONG KONG» χρειάστηκε άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη και μεταφέρθηκε από τη Μήλο όπου βρισκόταν το πλοίο, στον Πειραιά.

Η Τετάρτη «έκλεισε» με τη μεταφορά το απόγευμα, 59χρονου ασθενούς ναυτεργάτη με ελικόπτερο, από το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «ELLAS WARRIOR », το οποίο έπλεε 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, στην Καλαμάτα. Ακόμα, στις 9 του μήνα πέθανε ο 63χρονος Ελληνας πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου «GANT VISION» με σημαία Μάλτας, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Τζακάρτα και Κέιπ Τάουν. Στις 7 Ιούλη πέθανε ο 51 χρονος Ελληνας αντλιωρός του δεξαμενόπλοιου «ΔΕΣΠΟΙΝΑ» του εφοπλιστή Διαμαντή Λαιμού, το οποίο βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή της διώρυγας του Σουέζ.

Η υπερεντατικοποίηση βγάζει «εκτός» και τα καράβια, απειλώντας τις ζωές ναυτεργατών και επιβατών. Χτες το πρωί λαχτάρισαν οι 79 επιβάτες του υδροπτέρυγου «ΒΕΝΟΥΣ», του οποίου το μηχανοστάσιο άρπαξε φωτιά, καθώς βρισκόταν, ευτυχώς, λίγο έξω από το λιμάνι της Αίγινας. Το σκάφος, που είχε προορισμό το Αγκίστρι, επέστρεψε στην Αίγινα όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες, ενώ η φωτιά σβήστηκε με τα μέσα του σκάφους. Επίσης χτες το πρωί παρουσιάστηκε βλάβη στο επιδοτούμενο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ του εφοπλιστή Μανούση, με αποτέλεσμα να αποπλεύσει με τρεις ώρες καθυστέρηση από Κύμη για να εκτελέσει το δρομολόγιό του προς Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθα - Αγ. Κωνσταντίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ