Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Ρεσιτάλ υποκρισίας για το Παιδοψυχιατρικό

«Πιστολιά στον αέρα» ήταν η χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων του Παιδοψυχατρικού Νοσοκομείο Αττικής (ΠΝΑ), μετά την ανακοίνωση της αποδοχής απ' το υπουργείο Υγείας πρότασης του Δήμου Αθηναίων για παραχώρηση 25 στρεμμάτων του νοσοκομείου για τη δημιουργία Μονάδας Απεξάρτησης. Η εξέλιξη αυτή εντείνει την ανησυχία ότι θα αξιοποιηθεί για το κλείσιμο του ΠΝΑ.

Στη συγκέντρωση, σε ρεσιτάλ υποκρισίας, το σωματείο εργαζομένων και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που έχουν συναινέσει με τη στάση τους στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας (που μεταξύ άλλων προβλέπει το κλείσιμο του ΠΝΑ), χτες εμφανίστηκαν να απορούν για αυτή την εξέλιξη και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το μέλλον του νοσοκομείου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Στεφανίδης, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, τονίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ μεθόδευσαν το κλείσιμο του νοσοκομείου στηρίζοντας το «Ψυχαργώς», ενώ ευθύνες έχουν και οι δήμοι της περιοχής. «Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι μεθοδεύεται οριστική διάλυση του ΠΝΑ και οικοπεδοποίηση του χώρου γιατί είναι "φιλέτο"», επισήμανε ο Ν. Στεφανίδης.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να αγωνιστούν όχι μόνο για να μη δοθούν τα 25 στρέμματα σήμερα στο Δήμο Αθηναίων και αύριο άγνωστο σε ποιόν, αλλά για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας. Για να μετεξελιχτεί το ΠΝΑ σε δημόσιο πρωτοποριακό παιδοψυχιατρικό κέντρο, με τις απαραίτητες δημόσιες δομές που χρειάζονται στην κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ