Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Μανάδες και εργαζόμενοι μαζικά στο δρόμο

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο μεθοδευόμενο λουκέτο

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς απαίτησαν χτες γονείς και εργαζόμενοι στους πέντε παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» που η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκησή του επιχειρούν να κλείσουν, πετώντας στο δρόμο 500 παιδιά. Σαν επακόλουθο της παράδοσης των παιδικών σταθμών στους «φιλάνθρωπους», το υπουργείο Υγείας έρχεται τώρα να κόψει ακόμα και την πενιχρή επιχορήγηση, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ιδρύματος να εκβιάζει με λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς.

Μανάδες με τα πιτσιρίκια τους στα καρότσια και γεμάτες αγανάκτηση για εκείνους που διαχρονικά με την πολιτική τους μετατρέπουν σε εμπόρευμα την Πρόνοια, συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στο υπουργείο Απασχόλησης.

Πλάι στους εργαζόμενους και τους γονείς βρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων συνδικάτων και σωματείων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, καθώς και μαζικοί φορείς της Αθήνας και του Πειραιά. Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, ο Χ. Κατσώτης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και άλλοι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε φροντίσει να λείπει την ώρα της συγκέντρωσης, παρ' όλο που είχε ειδοποιηθεί από την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο, στέλεχος του υπουργείου, κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων υποχρεώθηκε να ορίσει συνάντηση για σήμερα το μεσημέρι με τον υφυπουργό Υγείας Κωνσταντόπουλο. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Ο γενικός γραμματέας Δ. Κοντός, αρνήθηκε να τους δεχτεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Σωματείου Γ. Μπολούγαρη, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποια πρόταση να κάνει... Εργαζόμενοι και γονείς με συνθήματα και πανό καταδίκασαν τη στάση της κυβέρνησης και έδωσαν υπόσχεση για συντονισμό και ένταση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ