Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εκεί που οι εργαζόμενοι βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες από το έγκλημα που ξεκίνησε το 2001 επί ΠΑΣΟΚ με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ, περιόδευσε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων του ναυπηγείου, έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ θα παλέψει μέσα και έξω από τη Βουλή για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων. Ενάντια στις απολύσεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και για την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο.

Ομως, ξεκαθάρισε ότι για να έχει προοπτική ο αγώνας τους πρέπει να βγει έξω από τις πύλες του ναυπηγείου και να στρέφεται ενάντια στην πολιτική που πρεσβεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι τα κόμματα αυτά έχουν αποδεχτεί τον καταμερισμό που γίνεται στην ΕΕ για τον τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και ο οποίος είναι ενάντια στα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Το χτύπημα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αυτού του στρατηγικής σημασίας τομέα για τη χώρα, αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο στις εκλογές «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν απώλειες. Αν δεν τους φοβίσεις - τόνισε - θα γίνουν ακόμα χειρότεροι». Και δείχνοντας το δρόμο έκανε σαφές ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όλα τα ναυπηγεία της χώρας, για να έχουν μέλλον, για να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να είναι ενταγμένα σε ένα δημόσιο ενιαίο φορέα, στα πλαίσια, όμως, μίας άλλης, φιλολαϊκής πολιτικής και οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ