Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Του χρόνου ο νέος Κανονισμός Προμηθειών

Από την 1η του Γενάρη 2008 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Προμηθειών του Δημοσίου, που αναθεωρήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2007, το οποίο δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 150/Α/10.7.2007). Το συγκεκριμένο ΠΔ, σε συνδυασμό με δύο ακόμη, με τα οποία ενσωματώθηκαν οι Οδηγίες 2004/17/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ, στοχεύουν, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, του υφυπουργού Γ. Παπαθανασίου και του γγ Εμπορίου Γ. Μπενόπουλου, στην «απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών στις δημόσιες συμβάσεις» και στην «ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των κρατικών προμηθειών».

Για να το κάνουν αυτό: Η υποβολή των δικαιολογητικών επιβάλλεται μόνο στο διαγωνιζόμενο στον οποίο πρόκειται να γίνει η κατακύρωση και στο τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό - κατά την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης - μειώνεται η γραφειοκρατία, το κόστος συμμετοχής και «περιορίζονται οι ενστάσεις επί των δικαιολογητικών που αποτελούσαν κύρια αιτία καθυστέρησης πολλών διαγωνισμών»!!! Επίσης, πολλά δικαιολογητικά θα αντικατασταθούν από υπεύθυνες δηλώσεις.

Επιπρόσθετα, θα περιοριστεί η ευχέρεια των φορέων του Δημοσίου να καθορίζουν τους όρους των διακηρύξεων, αλλά και για την αξιολόγηση των προσφορών, με καθορισμό αντικειμενικών κριτηρίων καταλληλότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ