Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η κυβέρνηση ... «αδυνατεί» να παρέμβει!

Αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει υπέρ των παραγωγών οπωροκηπευτικών των Τρικάλων - οι οποίοι εκβιάζονται να πουλήσουν την παραγωγή τους σε δραματικά χαμηλές τιμές - επικαλέστηκε χτες από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου.

Αποδεχόμενος, ουσιαστικά, την ασυδοσία της αγοράς, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαμορφώσει τιμές στα αγροτικά προϊόντα», προσθέτοντας ότι «μπορεί, όμως, να οργανώσει του παραγωγούς» για «να προωθηθούν τα προϊόντα τους στην αγορά». Σημείωσε, δε, ότι «έχουμε έρθει σε επαφή με αλυσίδες σούπερ μάρκετ που αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς», αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η «στήριξη της «άλλης» γεωργίας».

«Η κατάσταση είναι τραγική και όχι μόνο για τον Νομό Τρικάλων», τόνισε, ανταπαντώντας, ο Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι σήμερα «αγοράζουν οι έμποροι το καρπούζι 0,5 λεπτά και φθάνει στον καταναλωτή μέχρι και δέκα φορές παραπάνω», οπότε «κερδισμένοι βγαίνουν οι μεσάζοντες, ιδιαίτερα οι μεγάλοι έμποροι, και μια σειρά βιομηχανίες». Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική για τις ομάδες παραγωγών, έκανε λόγο για «ομάδες παραγωγών που κουμάντο κάνουν οι "μεγάλοι" και δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα», αφού «εγκαταλείφθηκαν και υπονομεύτηκαν οι συνεταιρισμοί». Κατέληξε τονίζοντας ότι «υπάρχει μια ελεύθερη αγορά που είναι ασύδοτη», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «με την πολιτική σας βοηθάτε όσους κερδίζουν και σε βάρος των αγροτών και σε βάρος των καταναλωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ