Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Λύσεις για τους κατοίκους Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου

Απαντήσεις σχετικά με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης για πρόσληψή τους στη ΔΕΗ, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, θέτοντας ταυτόχρονα το θέμα της αστυνομικής βίας που επέλεξε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: «Οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Νομού Κοζάνης πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες κινητοποιήσεις και σταμάτησαν τον ταινιόδρομο μεταφοράς λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ. Αίτημά τους οι άμεσες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού από την περιοχή τους που μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, αφού ο αγροτικός τομέας είναι σε φθίνουσα πορεία και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι δέχονται και τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της μονάδας στην υγεία τους και στο περιβάλλον. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αντί να υλοποιεί τις υποσχέσεις της για την πρόσληψη κατοίκων της περιοχής στη ΔΕΗ, προσπάθησε να καταστείλει τον αγώνα τους με χημικά και ξυλοδαρμό γυναικόπαιδων από τα ΜΑΤ».

Και συνεχίζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ: «Επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση αυτή ότι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της ΝΔ, όπως παλαιότερα και του ΠΑΣΟΚ, δε βρίσκεται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, αλλά τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ ΑΕ. Για την αύξηση των κερδών τους δε γίνονται οι προσλήψεις και συνεχίζεται το δουλεμπόριο μέσω των εργολάβων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.). Γι' αυτό είναι ανάγκη η δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου φορέα ενέργειας».

Οι υπουργοί ερωτώνται:

  • Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από τους κατοίκους της περιοχής, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση;
  • Αν θα σταματήσει η ΔΕΗ να παραχωρεί δραστηριότητες και τομείς στους εργολάβους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ