Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να αναβαθμιστεί η γραμμή Λάρισα - Βόλος

Παρέμβαση στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Λάρισας - Βόλου.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στην υποδομή της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες που αναπτύσσονται από τους συρμούς να είναι πολύ χαμηλές και να απαιτείται στη σημερινή εποχή μια ολόκληρη ώρα για να πραγματοποιηθεί το εν λόγω δρομολόγιο, μήκους μόνο 60 χιλιομέτρων.

Η συγκεκριμένη γραμμή είναι μονή και απαιτείται να γίνει διπλή. Επίσης είναι ανάγκη να δρομολογηθούν νέες σύγχρονες αυτοκινητάμαξες, οι οποίες θα μπορούν να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες».

Ερωτάται ο υπουργός «εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ώστε να ξεκινήσει άμεσα από τον ΟΣΕ η εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση της γραμμής Λάρισας - Βόλου, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και στη συνέχεια να κατασκευαστεί το έργο που θα είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ