Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
CITROEN C6 Liguage
Τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της άνεσης

Ενα δοκίμιο πάνω στην πολυτελή ταξιδιωτική μετακίνηση αποτελεί το πρωτότυπο Citroen C6 Liguage. Το πειραματικό μοντέλο δανείστηκε το όνομά του από τη θρυλική C6 Liguage του 1928, που κυριάρχησε στην πενταετία που παράχθηκε με 60.000 πωλήσεις.

Το C6 θέλει να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, κάτι που οδήγησε τους σχεδιαστές στη δημιουργία ενός μεγάλου αυτοκινήτου με μήκος 4.920 mm και πλάτος 1.890 mm. Το σχήμα έχει δημιουργηθεί μετά από μελέτη στην αεροδυναμική, κάτι που γίνεται εμφανές κυρίως στα πλαϊνά μέρη.

Το μεταξόνιο φθάνει τα 3 μέτρα προσφέροντας τα μέγιστα στους εσωτερικούς χώρους. Τα καθίσματα των τεσσάρων επιβατών είναι ανεξάρτητα και πολυρυθμιζόμενα. Οι επενδύσεις είναι από ξύλο και δέρμα, ενώ υπάρχουν δύο ανεξάρτητες κονσόλες για εμπρός και πίσω. Οι επιβάτες της πίσω σειράς μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να συνδεθούν με τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Η νέα τεχνολογία κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμα και στην ανυπαρξία των καθρεφτών, που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Αυτό φυσικά δεν έγινε για χάρη μόνο της τεχνολογίας αλλά και της αεροδυναμικής, που συμβάλλει τα μέγιστα και στη μείωση της κατανάλωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ