Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
22ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Πρεμιέρα υπό... σκιάν
Μέσα σε μια... φουρτούνα καταγγελιών περί αναξιοπιστίας, το πρωτάθλημα της Μεγάλης Κατηγορίας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του

Και πάλι ο Ντέμης Νικολαΐδης αποτελεί την «επιθετική αιχμή» της ΑΕΚ
Και πάλι ο Ντέμης Νικολαΐδης αποτελεί την «επιθετική αιχμή» της ΑΕΚ
Με την ευχή το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής ή «Μεγάλης Κατηγορίας» (όπως λέγεται από φέτος) να αποφύγει να βαδίσει στο χαραγμένο με αναξιοπιστία, στυγνό επαγγελματισμό, βία και άδεια γήπεδα δρόμο, που συνόδεψαν το πρόσφατο παρελθόν του, οι φίλοι του ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να υποδεχτούν την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου στις 17 του Σεπτέμβρη εν μέσω καινούριων καταγγελιών για «στημένα παιχνίδια» και «διαπλεκόμενα συμφέροντα». Είναι γνωστό, πώς όσο και αν προσπάθησαν πέρσι οι ταγοί των συμφερόντων που διακυβεύονται γύρω από το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, αλλά και οι υπεύθυνοι της εικόνας που στοιχειώνει το σπουδαιότερο ελληνικό πρωτάθλημα, να στρουθοκαμηλίσουν, δεν τα κατάφεραν. Τα προβλήματα που ταλανίζουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο και δη της μεγάλης κατηγορίας δεν κρύβονται. Οσο και εάν προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» με «λίφτινγκ» στα γήπεδα, τα προβλήματα δε λύνονται μόνο με πλαστικά καθίσματα και καινούριους χλοοτάπητες. Οι υποσχέσεις των «μεγάλων» για κάθαρση έμειναν υποσχέσεις καθώς τίποτα δεν άλλαξε.

Στο αγωνιστικό μέρος, δύο - τρεις ομάδες αποτέλεσαν τους μνηστήρες του τίτλου. Ωστόσο, φέτος τα δεδομένα δείχνουν να είναι κάπως διαφορετικά από την περσινή χρονιά στον αγωνιστικό τομέα. Εκτός από τους «μεγάλους» της κατηγορίας, πολλές ήταν οι ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά με καλό έμψυχο δυναμικό, μεταξύ των οποίων ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος. Οπως δείχνουν τα πράγματα σε σχέση με πέρσι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι τουλάχιστον πιο αμφίρροπο...

Το προφίλ

Ποιοι όμως είναι οι στόχοι της κάθε ομάδας; Πόσο κατάλληλα έχει ετοιμαστεί η κάθε μια για να τους πετύχει. Μια μόλις εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη ας ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στους 16 «μονομάχους» της Μεγάλης Κατηγορίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύσκολη η αποστολή του Γιάννη Μαντζουράκη στον Ολυμπιακό
Δύσκολη η αποστολή του Γιάννη Μαντζουράκη στον Ολυμπιακό
Οι περσινοί πρωταθλητές είναι το πρώτο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό ενισχύεται και από τις κινήσεις στο μεταγραφικό τομέα όπου οι Πειραιώτες, βάσει και των επίσημων συμβολαίων, ξόδεψαν περίπου 18,5 δισ. δρχ. για την ενίσχυσή τους. Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος κάνουν όνειρα για μια ευρωπαϊκή πορεία, αφού πιστεύουν ότι έφθασε ο καιρός για σημαντική διάκριση εκτός συνόρων. Το πόσο θα επηρεάσει αυτό τις υποχρεώσεις τους στο εσωτερικό θα φανεί σε λίγο καιρό.

Ο προπονητής: Ο Γιάννης Μαντζουράκης θα έχει φέτος την ευκαιρία να αποδείξει το έργο του, αφού πέρσι ανέλαβε περίπου στα μισά της περιόδου. Ο έμπειρος Ελληνας τεχνικός έχει βαριά αποστολή, μια και θα πρέπει να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στα ψηλά σκαλοπάτια του πρωταθλήματος και να τον βγάλει... ασπροπρόσωπο στην Ευρώπη. Σκοπός του είναι να πάρει από τους παίκτες του το μάξιμουμ των δυνατοτήτων, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στους στόχους της.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανεμος αλλαγών φύσηξε φέτος στο «τριφύλλι», αφού καινούρια πρόσωπα ήρθαν τόσο στο διοικητικό τομέα όσο και στην τεχνική ηγεσία, στο έμψυχο δυναμικό, ακόμα και αλλαγή έδρας είχαμε. Οι «πράσινοι» πέρσι έφθασαν στη βρύση αλλά δεν ήπιαν νερό... Φέτος δε θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η επιστροφή της ομάδας στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δίνει ένα παραπάνω πλεονέκτημα που δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο. Η προσθήκη στην ομάδα έμπειρων παικτών με διεθνή καριέρα, όπως ο Πάουλο Σόουζα, ο Βλάοβιτς και ο Σάριτς, σε συνδυασμό με την παραμονή του Νίκου Λυμπερόπουλου, συνθέτουν το «νέο λουκ» του φετινού Παναθηναϊκού. Η αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί σημαντική πρόκληση και αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να τα καταφέρουν και στα δύο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει φέτος την ευκαιρία να οδηγήσει ψηλά τον ΠΑΟΚ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει φέτος την ευκαιρία να οδηγήσει ψηλά τον ΠΑΟΚ
Ο προπονητής: Η κάθοδος του Αγγελου Αναστασιάδη από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε καινούρια δεδομένα στον τεχνικό τομέα. Ο αυστηρός, αλλά και παράλληλα αξιόλογος τεχνικός θα πρέπει να προασπίσει τα κεκτημένα, αλλά να κάνει και το κάτι παραπάνω. Η αποστολή δύσκολη, όμως, όπως έχει δείξει, στο παρελθόν τα έχει καταφέρει. Ισως αυτός να ήταν και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που έκαναν τους διοικούντες του Παναθηναϊκού να τον φέρουν στην Αθήνα.

ΑΕΚ

«Γράψε λάθος», αυτό είναι το σύνθημα που υπάρχει στην ΑΕΚ όσον αφορά στην περσινή χρονιά, που δε θέλουν να θυμούνται με τίποτα. Τα «στραπάτσα» σε Ευρώπη και Ελλάδα έκαναν το «Δικέφαλο» να προσγειωθεί ανώμαλα και μάλιστα νωρίς - νωρίς. Τώρα τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Ο ερχομός στα... πάτρια του Βασίλη Τσάρτα φαίνεται να λύνει το πρόβλημα του κουμανταδόρου, που είχε η ομάδα. Παρ' όλα αυτά τα προβλήματα στην άμυνα παραμένουν από ό,τι φάνηκε και στα φιλικά που έδωσε η ομάδα, αφού όπως δείχνουν οι παίκτες δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο σύστημα ζώνης. Ενα δεύτερο πρόβλημα είναι οι σχέσεις ορισμένων παικτών με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Παθιακάκη, που δημιούργησε κάποια ένταση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τι απ' όλα αυτά λύθηκε και τι παραμένει άλυτο θα φανεί εντός λίγων ημερών.

Ο προπονητής: Αν και ανέλαβε την ΑΕΚ σε δύσκολη περίοδο, εντούτοις στο τέλος φρόντισε να σώσει τα προσχήματα. Η παραμονή του στην ομάδα τού δίνει το δικαίωμα να βάλει τις βάσεις για το δικό του έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και μια αξιόλογη πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι οι δυο βασικές αποστολές που έχει να βγάλει σε πέρας... Προς το παρόν το πρώτο μέλημά του είναι να περάσει στους αμυντικούς του το τι εστί άμυνα ζώνης...

ΟΦΗ

O Nίκος Λυμπερόπουλος βασικό «ατού» του Παναθηναϊκού
O Nίκος Λυμπερόπουλος βασικό «ατού» του Παναθηναϊκού
«Γκέραρντ τέλος... τώρα τι;» Κάπως έτσι σκέφτονται στον ΟΦΗ που από φέτος μπήκαν σε νέα εποχή μετά την αποχώρηση του Ευγένιου Γκέραρντ από την τεχνική ηγεσία μετά από 15 συναπτά έτη. Πέρσι έκανε μια αξιόλογη πορεία εξασφαλίζοντας μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εάν καταφέρει κάτι παρόμοιο και φέτος, τότε θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Η παραμονή του Ρολάντ Γκόμεζ που πέρσι αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» για τους Κρητικούς αποτελεί τη σημαντικότερη μεταγραφική επιτυχία. Με όπλο την ισχυρή έδρα ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Ο προπονητής: Δεν ήταν εύκολο στον Αρη Βασιλείου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, η οποία για πολλά χρόνια βρισκόταν στα χέρια του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ελληνοολλανδός τεχνικός επί 15 χρόνια δημιουργούσε την ομάδα που φέτος καλείται να κουμαντάρει ο 48χρονος τεχνικός, τον οποίο ωστόσο, τόσο ο Γκέραρντ όσο και οι παίχτες, επικροτούν. Για τον Βασιλείου, είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει, ως πρώτος προπονητής, την τεχνική ηγεσία κάποιας ομάδας.

ΠΑΟΚ

Ολοκληρωμένος όσο ποτέ ο ΠΑΟΚ προσδοκά φέτος να διακριθεί στα μεγάλα σαλόνια και να κυνηγήσει την κορυφή. Αν και γνωρίζει πώς η συγκεκριμένη αποστολή δεν είναι στρωμένη με... ροδοπέταλα, ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φρόντισε να ενισχυθεί και μάλιστα με πολύ αξιόλογες μονάδες. Στα παιχνίδια του Κυπέλλου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, διανύει πολύ καλή πορεία και στόχος της είναι η διατήρηση της ικανοποιητικής εικόνας της. Ο σημαντικότερος αρωγός στην πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αναμένεται να είναι για ακόμα μια χρονιά ο φίλαθλος κόσμος του.

Ο προπονητής : Αν και πέρασε δύσκολες ώρες στο τιμόνι του ΠΑΟΚ μέχρι να τον φέρει στα... μέτρα του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνεχίζει να δουλεύει σκληρά στον πάγκο των Θεσσαλονικέων προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας. Πολλές φορές ο 52χρονος Σέρβος τεχνικός, έγινε το... εξιλαστήριο θύμα για τις άσχημες παρουσίες του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο ίδιος κράτησε την ψυχραιμία του και αντιμετώπισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Μια από τις πιο ανανεωμένες ομάδες μετά από τον καλοκαιρινό μεταγραφικό... οργασμό, είναι ο Ηρακλής. Υστερα από σωρεία καλών μεταγραφών, στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικέων επικρατεί άπλετη αισιοδοξία ότι ο φετινός «γηραιός» μόνο... γερασμένη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας δε θα θυμίζει. Το κέφι για διάκριση είναι διάχυτο στους κόλπους της ομάδας, ενώ στόχος είναι η κατάκτηση μιας εκ των κορυφαίων θέσεων και παράλληλα η έξοδος στην Ευρώπη.

Ο προπονητής: Με τέτοιο υλικό στη διάθεσή του, ο Γιάννης Κυράστας έχει τα φόντα να κάνει... θαύματα από τον πάγκο του Ηρακλή. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή και σκοπεύει να οδηγήσει την ομάδα του σε σημαντικές διακρίσεις.

ΑΡΗΣ

Με ελληνική... συνταγή, ο Αρης προσπαθεί να «πλάσει» το σύνολο εκείνο που θα του αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Εξάλλου, αυτό έχει γίνει αυτοσκοπός στους παίχτες (σ.σ. οι δύο μόνο από αυτούς είναι ξένοι) οι οποίοι δείχνουν διψασμένοι, προκειμένου η ομάδα τους να καταφέρει να ξεφύγει από τη χρόνια... μετριότητα. Πάντως, το κλίμα που επικρατεί στο Χαριλάου δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, καθώς έντονες είναι η φήμες για σποραδικές κόντρες του προπονητή Μπάμπη Τεννέ με μερικούς «κιτρινόμαυρους» παίχτες.

Ο προπονητής : Η λέξη «πειθαρχία» βρίσκεται διαρκώς στο στόμα του Ελληνα τεχνικού Μπάμπη Τεννέ, πράγμα που πολλές φορές του έχει δημιουργήσει προβλήματα. Στον πάγκο του Αρη, ο Ελληνας τεχνικός κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει «κουραστεί» να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γύρισε... σελίδα ο Πανιώνιος, με σκοπό την ουσιαστική και ριζική αλλαγή. Πολλοί παίχτες εγκατέλειψαν τη Νέα Σμύρνη για άλλες... πολιτείες, ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που μετακόμισαν στην «πλατεία». Κοινός προορισμός να «χτυπήσουν» μια καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα, η οποία θα τους δώσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ μέχρι στιγμής ο Πανιώνιος πραγματοποιεί καλή πορεία και στο Κύπελλο.

Ο προπονητής: Προερχόμενος από τη μεγάλη των «πλάβι» σχολή και διαθέτοντας παράλληλα το πείσμα που χαρακτηρίζει τους Σέρβους, ο Ζόραν Φιλίποβιτς είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στον πάγκο των «Νεοσμυρνιωτών» προκειμένου η ομάδα του να επιτύχει τους στόχους της. Ο 47χρονος Σέρβος τεχνικός έχει σημαντική πείρα, καθώς ως παίχτης έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα, της Μπενφίκα και της Μποαβίστα, ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί στις Μπενφίκα, Μποαβίστα, Σαλγκέιρος και υπήρξε βοηθός του Μπόσκοφ στην εθνική Γιουγκοσλαβίας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τα μήκη κύματος που κινήθηκε στην περσινή περίοδο, θα προσπαθήσει να αποφύγει φέτος η Καλαμάτα. Πέρσι η «μαύρη θύελλα» κατάφερε να σωθεί από τον υποβιβασμό, κάτι που θα προσπαθήσει και φέτος, έχοντας μάλιστα στη διάθεσή της και το μεγάλο της απόκτημα, τον Κώστα Φρατζέσκο. Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι η μεσσηνιακή ομάδα, απώλεσε αρκετό από το έμψυχο δυναμικό της, κάτι που ίσως της στοιχίσει στις αρχές του πρωταθλήματος, μέχρι δηλαδή να συνδεθεί αγωνιστικά το καινούριο σύνολό της.

Ο προπονητής: Με τη δική του υπομονή και επιμονή, η Καλαμάτα φέτος θα φιγουράρει στα σαλόνια της Α΄ κατηγορίας. Ο λόγος για τον Βασίλη Γεωργόπουλο, ο οποίος αν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μεσούσης της περιόδου, κατάφερε να την απομακρύνει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Ο Γεωργόπουλος δεν έχει μεγάλη πείρα ως προπονητής, καθώς τα προηγούμενα 3 χρόνια ήταν βοηθός στους διάφορους τεχνικούς της Καλαμάτας. Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, στην Παναχαϊκή και στον Πανιώνιο.

ΙΩΝΙΚΟΣ

Μια ανάλογη πορεία με την περσινή «ονειρεύεται» να πραγματοποιήσει και φέτος ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νίκαιας, προέρχεται από μια αρκετά καλή χρονιά που της χάρισε την έξοδό της στο ΟΥΕΦΑ, αλλά και τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου. Σε λίγες μέρες οι παίχτες του Ιωνικού ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος με μεγάλο ατού τους την ενισχυμένη άμυνα.

Ο προπονητής : Οι Νικαιώτες δεν άλλαξαν προπονητή. Ο Ολεγκ Μπλαχίν εξακολουθεί να παραμένει στον πάγκο του Ιωνικού και μάλιστα σκοπεύει να επαναλάβει το έργο που ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το έργο του είναι γνωστό στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει θητεύσει σε αρκετούς μεγάλους συλλόγους - στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, αλλά και ξανά στον Ιωνικό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Τη χρυσή τομή που θα τον οδηγήσει στο να βρει το ρυθμό του, ψάχνει ο Εθνικός Αστέρας, λίγες μόνο μέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του πρωταθλήματος. Οι Καισαριανιώτες, στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που έχουν επιδείξει στο Κύπελλο, παρουσιάζονται με δύο πρόσωπα. Αλλοτε μοιάζουν «δεμένοι» και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο και άλλοτε δείχνουν αποδιοργανωμένοι και χωρίς ομοιογένεια. Ο χρόνος, ωστόσο, θα δείξει ποιο από τα δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει τελικά η ομάδα της Καισαριανής στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής: Το... μήλον της έριδος αρκετών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας (σ.σ.μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός), ο Σπύρος Λιβαθηνός, συνεχίζει ακάθεκτος να κρατάει τα ηνία του Εθνικού Αστέρα και και αναμένεται να προσπαθήσει και φέτος, όπως και πέρσι, με σύνεση και εργατικότητα, να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

ΞΑΝΘΗ

Εχοντας πολύ καλές μονάδες, η Ξάνθη, φαίνεται έτοιμη να υποδεχτεί με καλούς οιωνούς τη νέα αγωνιστική χρονιά. Φέτος η «ακρίτες» ενισχύθηκαν αρκετά και όπως όλα δείχνουν, η ικανοποίησή τους δεν περιορίζεται στο να παραμείνουν για 13η συνεχόμενη χρονιά στα μεγάλα σαλόνια. Μεγάλο «όπλο» της ομάδας της Ξάνθης αποτελεί η «καυτή» της έδρα.

Ο προπονητής: Ο Γιώργος Φοιρός, άλλαξε στρατόπεδο φέτος και από τα Γιάννενα μετακόμισε στην Ξάνθη. Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννενα, δεν έμεινε δυσαρεστημένος, καθώς ο 47χρονος τεχνικός πέρσι κατόρθωσε να τον ανεβάσει κατηγορία και φέτος θα δώσει το «παρών» στην Α΄ Εθνική. Σκοπός του Γ. Φοιρού είναι να «δουλέψει» όσο καλύτερα γίνεται με το σύνολο το οποίο διαθέτει και να μπορεί να «χτυπάει στα ίσα» τις μεγάλες αναμετρήσεις.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Τα... σαγόνια του υποβιβασμού, την περασμένη περίοδο άγγιξαν την ομάδα του Πύργου και λίγο έλειψε να την καταπιούν. Φέτος οι Πυργιώτες αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα, επιδιώκοντας όχι μόνο να μην μπλεχτούν σε επικίνδυνα παιχνίδια με την παραμονή τους, αλλά να δημιουργήσουν την ομάδα εκείνη που θα κάνει την αρχή για τη μεγάλη αλλαγή στα δεδομένα της επαρχίας.

Ο προπονητής: Ο Μάκης Κατσαβάκης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στον Πανηλειακό. Πιστεύει στη σκληρή δουλιά και ιδιαίτερα στο πειθαρχημένο και σοβαρό περιβάλλον. Ο Σερραίος τεχνικός την προηγούμενη περίοδο, εγκατέλειψε τον Πανιώνιο μην μπορώντας να ανεχτεί παρεμβάσεις άλλων στη δουλιά του. Ο 47χρονος εκλέκτορας έχει καθίσει ακόμα στον πάγκο της Καβάλας, της Βέροιας, του Εδεσσαϊκού, της Καλαμάτας και της ΑΕΚ Λάρνακας.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Με σκοπό να μην «πέσει» κατηγορία, η Παναχαϊκή ξεκινάει το... ανηφορικό της έργο στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Την περίοδο 1999-2000, η ομάδα της Πάτρας, γλίτωσε (την τελευταία στιγμή) τον υποβιβασμό, κάτι που θα προσπαθήσει και φέτος. Πάντως, οι αλλαγές που πραγματοποίησε η ομάδα, όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό της, δεν είναι σημαντικές, γεγονός που ίσως δυσκολέψει κατά πολύ το έργο της.

Ο προπονητής: Με την... πλάτη στον τοίχο ο βρίσκεται φέτος ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» στην Παναχαϊκή. Προερχόμενος από μικρή θητεία ως προπονητής, αφού έχει αναλάβει μόνο την τεχνική ηγεσία της Καβάλας και της Ξάνθης, ο νεαρότερος τεχνικός στα σαλόνια της Α΄ κατηγορίας, έχει επωμιστεί να φέρει εις πέρας ίσως μία από τις δυσκολότερες αποστολές: Τη σωτηρία της Παναχαϊκής.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε γνώριμα... λημέρια επέστρεψε ο Αθηναϊκός, ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα θητείας στη Β΄ Εθνική. Η ομάδα του Βύρωνα διακρίνεται για την ομοιογένειά της και την καλή της οργάνωση, γεγονός που προβλέπεται να τη βοηθήσει κατά πολύ στο να καταφέρει να παραμείνει στα μεγάλα... σαλόνια, εκεί δηλαδή που με κόπο και πείσμα πέρσι κατόρθωσε να ανέβει.

Ο προπονητής : Ο Νίκος Κόβης, αποτελεί το νέο τεχνικό της αθηναϊκής ομάδας. Το έργο του, ωστόσο, είναι γνωστό, αφού ως προπονητής έχει αναλάβει την ηγεσία της Προοδευτικής και της Καλλιθέας, ενώ ως παίχτης έχει αγωνιστεί και στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά εννέα χρόνια... φαγούρας, στη Β΄ Εθνική, τα Γιάννενα, βρίσκονται πάλι στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία και σκοπεύουν να παραμείνουν. Αλλωστε, γι' αυτό το λόγο, η ομάδα πραγματοποίησε αρκετές μεταγραφές, ενώ την προσπάθειά της αυτή αναμένεται να υποστηρίξει και ο πιστός κόσμος των Ιωαννίνων.

Ο προπονητής: Σε μια δυναμική παρουσία της ομάδας του στη Μεγάλη Κατηγορία ευελπιστεί φέτος ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος άφησε την Καβάλα και μετακόμισε στα Γιάννενα. Ο 48χρονος τεχνικός έχει εργαστεί ως προπονητής σε πολλούς ελληνικούς συλλόγους διάφορων κατηγοριών, όπως στα Τρίκαλα, στον Παναυπλιακό, στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στον Ηρακλή και στον Αρη, ενώ ως παίχτης «πέρασε» από τον ΠΑΟΚ, Την Καλαμαριά, τη Βέροια και την Καστοριά.


Μυρτώ ΒΟΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ