Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Ετοιμάζουν σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Την αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου έχει προκαλέσει πρόσφατη απόφαση του Δήμου Ελευσίνας για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και εργοστασίου ανακυκλώσιμων υλικών μέσα στην πόλη της Ελευσίνας.

Με αφορμή αυτό το θέμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Αντώνης Σκυλλάκος με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης τονίζουν: «Είναι γνωστό ότι η περιοχή του Θριασίου είναι ήδη επιβαρυμένη από τις βιομηχανίες και από τη χωματερή που λειτουργεί στην περιοχή των Ανω Λιοσίων. Είναι επίσης γνωστό ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι μολυσμένος και λόγω αυτής της κατάστασης, τεράστιοι είναι οι κίνδυνοι μολυσματικών ασθενειών για την υγεία των κατοίκων».

Επιπλέον, σημειώνουν ότι «το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και τις επιπτώσεις απέρριψε ομόφωνα αυτή την πρόταση στις 21 Μάη 2007. Η άθλια περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Θριάσιο δεν προέκυψε σήμερα ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, με συνυπεύθυνες τις Δημοτικές Αρχές που υλοποιούν τη συγκεκριμένη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την πολιτική αυτή χρόνια τώρα, μετέτρεψαν το Θριάσιο σε χαβούζα αποβλήτων της Αττικής σε παράδεισο ασυδοσίας των βιομηχάνων».

Οι κομμουνιστές βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση και να κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Ρωτούν, λοιπόν, τους αρμόδιους βουλευτές. «Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία χωματερής μέσα στην πόλη της Ελευσίνας; Τι μέτρα θα παρθούν για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του Θριασίου;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ