Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Απεργούν για τα αντεργατικά σχέδια

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους είναι οι οικοδόμοι της Πάτρας, που σήμερα πραγματοποιούν πανοικοδομική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη ενός κλάδου ενάντια στις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και δίνει το παράδειγμα γι' αυτό που θα ακολουθήσει.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση που έβγαλε το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, στους στόχους της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του 8ωρου - 7ωρου με τη γενίκευση του ωρομισθίου και η απαλλαγή της εργοδοσίας από την υποχρέωση να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές.

Οσον αφορά την κατάσταση στον κλάδο, το Συνδικάτο αναφέρει ότι οι μεγάλες τεχνικές εταιρίες και κατασκευαστές, ενθαρρημένες από αυτή την πολιτική, θέλουν να δουλεύουν οι οικοδόμοι ήλιο με ήλιο, δίχως έλεος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μετατρέποντας τους χώρους δουλιάς σε σύγχρονα κολαστήρια με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας .

Παράλληλα καταγγέλλει τη στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που έχουν συστρατευτεί με την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους και δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν αυτή την πολιτική, αλλά συνειδητά επιδιώκουν τη συναίνεση, την υποταγή και την ενσωμάτωση των εργαζομένων σε αυτές τις πολιτικές.

Καταλήγοντας οι οικοδόμοι διεκδικούν 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική εκπαίδευση, σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, μέτρα επιβίωσης των ανέργων, καθώς και τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ