Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπόσχεση αγώνα!

Κλιμάκια του ΠΑΜΕ περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς και καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του Σαββάτου στις 8μμ στην πλατεία ΧΑΝΘ και στο συσσίτιο που θα στηθεί στο λιμάνι την Παρασκευή

Avaton

Την υπόσχεση για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής έξω από το λιμάνι, καθώς και στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το Σάββατο στις 8 το βράδυ στην πλατεία ΧΑΝΘ έδωσαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στο εργοτάξιο της Μενεμένης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησαν στο χώρο, χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην αγωνιστική στάση του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα που διενεργεί σχετικά με τις εργασιακές ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αυθόρμητα οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την εργασία τους στις 11.30 το πρωί, έστησαν μικρόφωνα και συγκεντρώθηκαν όλοι για να ακούσουν το λόγο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που εκφράστηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Θόδωρο Κυριακίδη, Γιάννη Πετρίδη και Παναγιώτη Γούσιο.

Ακουσαν τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την αντιλαϊκή φύση και τις επιδιώξεις των κυβερνητικών μέτρων και την ανάγκη οργανωμένης αντίστασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος στα μέτρα αυτά. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεσκέπασαν την επιζήμια για το εργατικό κίνημα στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δραστηριοποιηθούν και να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Από πολλούς εργαζόμενους ακούστηκαν, όταν πήραν το λόγο, οξύτατες αιχμές κατά των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο χώρο του ΟΣΕ και οξύτατη κριτική στα κυβερνητικά μέτρα που τα χαρακτήρισαν καταστροφικά για τους εργαζόμενους. Η αντίθεση αυτή των εργαζομένων στα κυβερνητικά μέτρα εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στο χώρο μετά τη συζήτηση, με την κάλπη και τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ.

Χτες εξάλλου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Ακη Οργαντζή, σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η διάθεση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση βασικών εργατικών δικαιωμάτων.

Στην απέναντι όχθη των λαϊκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, η ΓΣΕΕ με το ΕΚΘ πραγματοποιούν σήμερα στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ επικοινωνιακή φιέστα με θέμα «Η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Συμπεράσματα - προοπτικές».

Τη στιγμή που η εργατική τάξη ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» θερμά και αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο, και για σκληρούς αγώνες υπεράσπισης βασικών κεκτημένων και της ίδιας της επιβίωσής της, η ανώτατη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δίνει για άλλη μια φορά δείγματα υποτέλειας και συμβιβασμού και οργανώνει παραπλανητικά σεμινάρια και ημερίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ