Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ
«Κατηγορώ » για πόλεμο και εκμετάλλευση

Τα καζάνια θα στηθούν στις 8μ.μ. της Παρασκευής στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σε συμμετοχή καλεί και η Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης της πόλης

Νεολαίοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ενωμένοι από την κοινή ανάγκη για ειρήνη, δουλιά και μια καλύτερη ζωή, θα στήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης γιορτή διεκδίκησης και ταξικού αγώνα, την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, αντιπαραθέτοντας στην πλούσια δεξίωση που θα δίνεται στην προβλήτα 1 στα πλαίσια έναρξης της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ένα συσσίτιο για τους άνεργους.

Η εκδήλωση γίνεται από το ΠΑΜΕ και τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» και δε θα έχει μόνο το χαρακτήρα αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα που απεργάζονται κυβέρνηση - κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ενωση και στους «κοινωνικούς διαλόγους» της απάτης, αλλά και ένα έντονα αντιπολεμικό, αντιΝΑΤΟικό χαρακτήρα.

Την επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τη φετινή της φιέστα μέσα στο Λιμάνι, το χώρο σύμβολο της αντίστασης του λαού της Θεσσαλονίκης απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, καταγγέλλει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πύλη του Λιμανιού, και να αποδείξουν για άλλη μια φορά πως ο λαός και η νεολαία της πόλης ξέρουν να στήνουν εντυπωσιακές και «τσουχτερές» διαμαρτυρίες.

Στο λιμάνι, το χώρο όπου οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, για να αποτρέψουν το πέρασμα των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Τον τόπο όπου ο λαός της πόλης δίδαξε την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια και διεθνική αλληλεγγύη, η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη δεξίωση, προσβολή στην πρόσφατη αγωνιστική ιστορία της πόλης. Και αυτή η προσβολή όπως φαίνεται δε θα περάσει.

Αυτό, άλλωστε, διατρανώνει και η ΕΔΥΕΘ στη σχετική ανακοίνωσή της, με την οποία δηλώνει πως χάθηκαν πλέον οι αφελείς χειροκροτητές από αυτή την πόλη:

«Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη ετοιμάζεται και πάλι να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ με τις γνωστές σε όλους φιέστες και εξαγγελίες για το «λαμπρό μέλλον» της χώρας και της οικονομίας της, για τους στόχους της ΟΝΕ, που «περιχαρείς και περήφανοι οι Ελληνες» κατακτούν τον έναν μετά τον άλλο. Ισως υποδείξει ότι όλοι εμείς οι κατοικούντες τη Θεσσαλονίκη πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί η πόλη μας σταθερά μετατρέπεται σε «μητρόπολη» των Βαλκανίων για την «κατάκτηση της ενδοχώρας».

Ομως πού να βρει πια τους αφελείς; Σε μια πόλη όπου η ανεργία ξεπερνάει το 18%, όπου οι παραγωγικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Πού να βρει αφελείς σε μια πόλη που μετατράπηκε από τον ίδιο και τα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αφεντικά του σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό ορμητήριο των πολυεθνικών του πλούτου, για την καταλήστευση των λαών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας; Σε μια πόλη που το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος και το αεροδρόμιο παραδόθηκαν προς πάσα χρήση στις βάρβαρες δολοφονικές ορδές του ΝΑΤΟ, κόντρα στα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ