Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Κίνδυνος μολύνσεων από κακοτεχνίες

Αμεσο κίνδυνο από τη δημιουργία εστιών μόλυνσης, αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που κατοικούν στις Εργατικές Κατοικίες στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας - Πρόνοιας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης: «Στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, πριν από περίπου 12 χρόνια, χτίστηκαν εργατικές κατοικίες. Οι κατοικίες αυτές έχουν χτιστεί σε έδαφος με πολλά επιφανειακά νερά. Κατά την κατασκευή τους, με ευθύνη του εργολάβου και των υπηρεσιών του ΟΕΚ, δεν πάρθηκαν μέτρα στεγανοποίησης της βάσης ή τουλάχιστον για να υπερυψωθεί από το έδαφος. Αποτέλεσμα, να κατακλύζεται πολλές φορές το ισόγειο αυτών των κατοικιών. Το κυριότερο δε, να υπάρχει άμεσος κίνδυνος δημιουργίας εστιών μολύνσεων, γιατί τα νερά που έρχονται στην επιφάνεια αναμειγνύονται και με βοθρολύματα. Πολλές φορές οι αρμόδιοι έχουν βεβαιώσει τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών ότι θα πάρουν μέτρα. Μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει».

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς «εάν θα πάρουν μέτρα, ποια και πότε, για να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες και να εκλείψουν οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι οικογένειες που κατοικούν στις εργατικές κατοικίες της Βόνιτσας»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ