Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα κόντρα με αιχμές Πούτιν

ΜΟΣΧΑ.--

Για «αποικιακή νοοτροπία» κατηγόρησε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Βρετανία και την πρότασή της να τροποποιηθεί το ρωσικό Σύνταγμα - το οποίο απαγορεύει στις ρωσικές αρχές να εκδίδουν Ρώσους πολίτες - ώστε να εκδοθεί ο Αντρέι Λουγκοβόι στη Βρετανία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο.

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Ρωσία διεκδικεί ρόλο στην πυραμίδα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ότι ...απαιτεί σεβασμό, ο Ρώσος Πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη της προσκείμενης σ' αυτόν νεολαιίστικης οργάνωσης «Νάσι», με έντονο ύφος είπε πως «ξέχασαν ότι η Βρετανία δεν είναι πλέον αποικιακό κράτος. Δόξα τω θεώ που η Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ βρετανική αποικία».

Και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν 30 άνθρωποι που καταζητούνται από τις ρωσικές αρχές με την υποψία για συμμετοχή σε πολύ σοβαρά εγκλήματα και κρύβονται στο Λονδίνο. Ποτέ δε σχεδίασε (σ.σ. η Βρετανία) να τους εκδώσει». Αναφερόμενος στην πρόταση να αλλάξει η Ρωσία το Σύνταγμά της, υπογράμμισε ότι «δίνει μάλιστα συμβουλές, που, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν προσβολή για το λαό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ