Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Αντίθετο το σερβικό Κοινοβούλιο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Το σερβικό Κοινοβούλιο σε μια ειδική συνεδρίαση ενέκρινε αργά το βράδυ της Τρίτης απόφαση με την οποία εκφράζει την αντίθεση της χώρας σε κάθε ελιγμό για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με 217 ψήφους υπέρ, μόλις 12 κατά και 3 από τους 232 παρόντες βουλευτές επί συνόλου 250 δήλωσαν απόντες. Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώνει ότι κάθε προσπάθεια να διαχωριστεί το Κοσσυφοπέδιο από τη χώρα θα αποτελέσει παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής.

Η απόφαση του σερβικού Κοινοβουλίου έρχεται λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των εργασιών της Ομάδας Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία) που ξεκίνησαν χτες στη Βιέννη για την έναρξη νέας φάσης διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Σερβία και στους αλβανόφωνους του Κοσσυφοπεδίου.

Στο μεταξύ, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο, Μάρτι Αχτισαάρι, ο οποίος υποστηρίζει την ανεξαρτησία της σερβικής αυτής επαρχίας, δήλωσε χτες στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο «Yle» ότι η αποστολή του έχει τελειώσει. Παράλληλα, με επιστολή που σχεδιάζει να αποστείλει στον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο Σέρβος πρωθυπουργός, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, θα ζητήσει να εκτίσουν την ποινή τους στις σερβικές φυλακές όσοι Σέρβοι έχουν καταδικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρασίμ Λιάγιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ