Πέμπτη 26 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ξεκίνησαν οι εκτελέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

«Σκοτσέζικο ντους» επιχειρούν στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, οι Ταλιμπάν, προκειμένου να υποχρεώσουν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Χτες εκτέλεσαν τον έναν από τους 23 Νοτιοκορεάτες ομήρους, που κρατούνται στην αφγανική επαρχία Γάζνι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε από τις αφγανικές αρχές, με 10 σφαίρες, ενώ απελευθέρωσαν οκτώ άλλους, ανανεώνοντας το τελεσίγραφο προς τη Σεούλ, μέχρι τις 23.30 της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταλιμπάν, η εκτέλεση έγινε γιατί η αφγανική κυβέρνηση δεν είναι «έντιμη στις διαπραγματεύσεις της», σημειώνοντας ότι αν μέχρι χτες το βράδυ δεν ικανοποιούνταν, θα ξεκινούσαν τις εκτελέσεις και των υπόλοιπων ομήρων.

Παράλληλα, αφέθηκε ελεύθερος Γερμανός δημοσιογράφος και ο Αφγανός μεταφραστής του, που είχαν αιχμαλωτιστεί, το βράδυ της Τρίτης, χωρίς αντάλλαγμα ή καταβολή λύτρων, χάρη στη μεσολάβηση των φυλάρχων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, χτες, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Μάσιμο Ντ' Αλέμα, τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από το Αφγανιστάν, καθώς αλληλοκαλύπτονται, δεν υπάρχει συντονισμός και είναι επικίνδυνες για το λαό του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ