Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣ: Την προσπάθεια της επιχείρησης Μακ Ντόναλντς να μεταθέσει εργαζόμενη από το κατάστημα της Ομόνοιας στο κατάστημα του Αλίμου ματαίωσε με χτεσινή παρέμβασή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας. Η προσπάθεια της επιχείρησης αποτελεί μέρος της γενικότερης αντεργατικής πρακτικής της, την οποία είχε δημοσιοποιήσει στις 9 Ιούνη 2007 ο «Ρ». Συγκεκριμένα η πολυεθνική, προκειμένου να μπορεί να επιβάλλει ακόμα χειρότερες σχέσεις εργασίας, αξίωνε μέσα από τις ατομικές συμβάσεις να μην συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι!

ΔΗΜΟΣΙΟ: Αύξηση 30 ευρώ στα επιδόματα των ειδικοτήτων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ του δημοσίου, που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί έως την Πέμπτη. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομίας στο νομοσχέδιο που αφορά τις «Αγορές Χρηματοπιστωτικών Μέσων». Συγκεκριμένα, στα 104 ευρώ αυξάνεται το επίδομα των χειριστών, στα 74 ευρώ το επίδομα των κωδικογράφων και των χειριστών κοπτικών μηχανημάτων και σε 120 ευρώ το επίδομα των ηλεκτρονικών μηχανικών. Συνολικά η δαπάνη φθάνει τα 5.900.000 ευρώ.

ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ: Στη διακοπή λειτουργίας και του πιεστηρίου των περιοδικών - μετά από αυτό της εφημερίδας - προχωράει το «Ιδρυμα Τύπου ΑΕ» (που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο»), για «λόγους λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με την εταιρία, οι εργαζόμενοι στο πιεστήριο θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση και 7 μηνιαίους μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ