Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελλειψη χρημάτων, στάση ...

Την ακύρωση ορισμένων προγραμματισμένων εκδηλώσεών του (αρχές Σεπτέμβρη) και τη μετάθεση άλλων (για τον Οκτώβρη και Δεκέμβρη), αποφάσισε το ΔΣ του «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης», εξαιτίας του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καθώς δεν καταβλήθηκε η επιχορήγηση του ΥΠΠΟ (150 εκατ.), το οποίο είχε δεσμευτεί να δώσει, αλλά και η επιχορήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης (200 εκατ.). Από την πλευρά του, το ΥΠΠΟ με σχετική επιστολή του στο «Φεστιβάλ», διαβεβαιώνει ότι το ποσό της επιχορήγησης «θα» δοθεί, δεν αναφέρει όμως αν θα καταβληθεί άμεσα, ή μετά την πιθανή ακύρωση και άλλων εκδηλώσεων...

Το «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» ξεκίνησε - καθυστερημένα βέβαια - τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εκταμίευση των 200 εκατ. που προβλέπεται από την προγραμματική σύμβασή του με το «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ».

Οι εκδηλώσεις που ματαιώνονται είναι η παράσταση του «Κουρέα της Σεβίλλης» με την Οπερα της Τισοάρα, η συναυλία της τσιγγάνικης «Kocani Orchestar» βαλκανικών συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής. Οι εκδηλώσεις που αναβάλλονται είναι η συναυλία του συγκροτήματος «Βόσπορος» και το αφιέρωμα της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» στον Αστορ Πιατσόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ