Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Επιλογές
Θεατρικές «περιπλανήσεις»

«Δον Κιχώτης» στη Νίκαια
«Δον Κιχώτης» στη Νίκαια
«Το τραγούδι του έρωτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζεται σήμερα στο Περιστέρι, αύριο στον Κορυδαλλό και την Κυριακή στο Χαλάνδρι, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νεανικός Σεπτέμβρης, που οργανώνει το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο θέατρο και την ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ερμηνεύουν: Βέρα Κρούσκα, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστας Τερζάκης κ.ά. Ορχήστρα 5 μουσικών επί σκηνής με σολίστ στο πιάνο τον συνθέτη Γιάννη Ιωάννου. Τραγουδά η Καλλιόπη Βέτα.

«Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, σήμερα, στην Πάτρα.

Την παράσταση «Δον Κιχώτης» του Θερβάντες παρουσιάζει, σήμερα, στο Κηποθέατρο της Νίκαιας, η «Παιδική αυλαία» του Γιάννη Καλατζόπουλου, ο οποίος και σκηνοθετεί την παράσταση. Παίζουν: Γιώργος Ζιόβας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Στέλιος Γούτης, Χρύσα Παπαδοπούλου κ.ά.

  • «Σινάνης» του Δ. Βυζαντίου από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, την Κυριακή, στο Λυκαβηττό, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη και μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζωγράφου. Οι στίχοι είναι του Γιώργου Παυριανού και οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια. Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Παναγιώτης Μέντης, Αντώνης Ξένος, Θωμάς Παλιούρας, Σπύρος Κωτσόπουλος, Μανωλία Δαρδαβέση κ.ά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Μουσχούρης, Εύα Παππά, Ειρήνη Λυρώνη.
  • «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα», την Κυριακή, από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, στο θέατρο «Πέτρας».
  • «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, την Κυριακή, στο «Κατράκειο», με τον Γιώργο Παρτσαλάκη.
  • Παράσταση με τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» με τους Γ. Μιχαλακόπουλο, Μ. Παπακωνσταντίνου κ.ά. στο θέατρο «Αιξωνής», την Κυριακή.
  • «Σινάνης» στο Λυκαβηττό
    «Σινάνης» στο Λυκαβηττό
    Το Φεστιβάλ Βριλησσίων φιλοξενεί, τη Δευτέρα, τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη από το θέατρο «Ράμπα», με πρωταγωνιστές τον Κώστα Καζάκο και τον Γιάννη Μόρτζο.
  • «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το θέατρο «Πολιτεία» και «Μεταξουργείο», στην Πάτρα. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Χατζάκη. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Μίμης Χρυσομάλης κ.ά.
  • «Δυο μονομάχοι άδειο στομάχι» είναι ο τίτλος της επιθεώρησης που παρουσιάζει ο θίασος Νοτίου Αιγαίου, σήμερα, στο Θέατρο Βράχων στον Υμηττό και αύριο στο θέατρο Βεΐκου στο Γαλάτσι. Τα κείμενα είναι του Ναπολέοντα Ελευθερίου και η μουσική του Ζακ Ιακωβίδη. Παίζουν: Μ. Δεστούνης, Γ. Χριστόπουλος κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ