Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επίσκεψη στη Βενεζουέλα πραγματοποιεί ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν, γνωστός για την αντιπολεμική του στάση, όπου μαζί με τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες επισκέφτηκαν την Κυριακή διάφορες περιοχές και συζήτησαν με κόσμο. Ο Αμερικανός ηθοποιός δήλωσε ότι «περίμενε να συναντήσει μια μεγάλη Βενεζουέλα και αυτό συνέβη», επίσης εξέφρασε ενδιαφέρον για συμπαραγωγή με τη βενεζουελάνικη κινηματογραφία.

OAXAKA.-- Αποχή 77,10%, βίαια επεισόδια και σοβαρά περιστατικά νοθείας και τέλος, νίκη των κομμάτων PRI και PVEM - δύο κόμματα που έχουν άμεση σχέση με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Ουλίσες Ρουίς, ενάντια στον οποίο στράφηκαν και στρέφονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η περσινή εξέγερση - συνθέτουν το σκηνικό των τοπικών εκλογών της Κυριακής στην Οαχάκα.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Απειλείται με διάλυση ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Πολωνία, καθώς το κόμμα της Αυτοάμυνας που στήριζε την κυβέρνηση αποφάσισε την Κυριακή να αποσύρει τους δύο υπουργούς του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εξι ανθρακωρύχοι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ορυχείου στην πολιτεία Γιούτα, που προκλήθηκε από ένα μικρό σεισμό.

ANTIΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Σε αντάρτες του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Ογκαντέν» απέδωσαν χτες οι αιθιοπικές αρχές την έκρηξη βόμβας σε πολυσύχναστη αγορά της ανατολικής επαρχίας Τζιτζιγκά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Δύο παράλληλες επιθέσεις με βόμβες σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της σομαλικής πρωτεύουσας, Μογκαντίσου, όπου διενεργούνταν έρευνες για όπλα από αιθιοπικά κατοχικά στρατεύματα. Νωρίτερα, από συγκρούσεις κατοχικών δυνάμεων και ισλαμιστών είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

ΤΟΚΙΟ.-- Ομάδα πυρηνικών εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ξεκίνησαν χτες έρευνες στον πυρηνικό σταθμό της περιφέρειας Κασιβαζάκι - Καρίγουα (Κεντρική Ιαπωνία), όπου πριν δυόμισι βδομάδες είχε προκληθεί μικρή διαρροή ραδιενέργειας μετά από ισχυρότατο σεισμό.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Κατοικημένες περιοχές στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας απειλούσε χτες πύρινο μέτωπο πλάτους 20 χλμ που αποτεφρώνει εδώ και μέρες μεγάλες δασικές εκτάσεις «εισβάλλοντας» στη χώρα από τη γειτονική Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ανταλλαγές πυρών μεταξύ στρατιωτών στη μεθόριο ΛΔ Κορέας και Νότιας Κορέας σημειώθηκαν χτες υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το συμβάν φάνηκε να μην παίρνει περαιτέρω διαστάσεις.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Επίθεση με όλμους κοντά στο μέγαρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, σημειώθηκε χτες λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιβιτσα Μπότσεφσκι χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική» και πρόσθεσε ότι οι όλμοι ήταν νοτιοαφρικανικής προέλευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρός σεισμός με θύματα και εγκλωβισμένους (2024-04-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-03-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-22 00:00:00.0)
Προκλητική επιδρομή στο Εκουαδόρ (2008-03-04 00:00:00.0)
«Ανιχνευτική» επίσκεψη Μπράουν (2007-06-12 00:00:00.0)
Χτύπησαν το Προεδρικό Μέγαρο με όλμους... (2007-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ