Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Αγκάθι» η προεδρία

ΑΓΚΥΡΑ.--

Την Πέμπτη ενδέχεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της χώρας, όπως ανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μεχμέτ Αλί Σαχίν.

Εντούτοις, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Ερντογάν καθώς ο μέγας πονοκέφαλος είναι η εκλογή του Προέδρου, διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με το CNN-Turk και το ΑΡ τελικά το κυβερνών ΑΚΡ, προτείνει εκ νέου τον ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιούλ για την προεδρία της χώρας, υποψηφιότητα που είχε καταλήξει σε αδιέξοδο και τελικά πρόωρες εκλογές.

Στο μεταξύ, έντεκα στρατιώτες και δύο πολίτες τραυματίστηκαν σε επίθεση Κούρδων ανταρτών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. H επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ερούχ, στην επαρχία Σιίρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Τέλος, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν - (PKK) προειδοποίησε το Ιράκ και την Τουρκία να μην προβούν σε καταστολή του κουρδικού κινήματος μετά τη σύναψη προσφάτως ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Αγκυρας και Βαγδάτης. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση και διέψευσε ότι το ΡΚΚ δέχτηκε στρατιωτική βοήθεια από τους Ιρακινούς Κούρδους ή τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ