Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Μόνο με έγκριση της Χαμάς οι συγκεντρώσεις

Η Χαμάς συνεχίζει να ελέγχει απόλυτα τη Λωρίδα της Γάζας

Associated Press

Η Χαμάς συνεχίζει να ελέγχει απόλυτα τη Λωρίδα της Γάζας
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.- Την απαγόρευση όσων διαδηλώσεων δε φέρουν την έγκριση της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν προχτές υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης. Η εξέλιξη προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις αξιωματούχων της Φατάχ (του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς) που έχουν παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας, και οι οποίοι χαρακτήρισαν την απαγόρευση «παράνομη απόφαση από μια παράνομη δύναμη».

Παρά τις αντιδράσεις, οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εφάρμοσαν τα μέτρα απαγόρευσης διαλύοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Φατάχ. Στη διαδήλωση συμμετείχαν και στελέχη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο ηγέτης του οποίου (Τάμιλ Μέζχερ) κάλεσε τη Χαμάς να άρει την απαγόρευση «γιατί θα βλάψει την παλαιστινιακή δημοκρατία»...

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι υποστήριξε την έναρξη διαλόγου της «Δύσης» με τη Χαμάς «για να καταστεί εφικτή η πολιτική της μετεξέλιξη». Τέλος, χτες μια «οργάνωση πολιτική, οικονομική και πολιτιστική» με εκπρόσωπό της τον Χάνι αλ - Μάσρι, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ιδρύσει ένα νέο πολιτικό κόμμα που ίσως κατέβει στις επόμενες παλαιστινιακές εκλογές. Φέρεται να συμμετέχει ελίτ Παλαιστίνιων επιχειρηματιών, επιστημόνων και εκπροσώπων της μεγαλοαστικής και μεσοαστικής τάξης.

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταχώρησε χτες τη «Φατάχ αλ Ισλάμ» που μάχεται το στρατό του Λιβάνου στον παλαιστινιακό καταυλισμό Ναχρ ελ Μπάρεντ, στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ