Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Γιορτασμοί για τα 81 χρόνια του Φιντέλ

Ο μαφιόζος του Μαϊάμι, κάτι βλέπει στον ουρανό να του έρχεται στο κεφάλι: Είναι τα 81 χρόνια του Φιντέλ που γιορτάζουν οι πιονέροι της Κούβας
Ο μαφιόζος του Μαϊάμι, κάτι βλέπει στον ουρανό να του έρχεται στο κεφάλι: Είναι τα 81 χρόνια του Φιντέλ που γιορτάζουν οι πιονέροι της Κούβας
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, συμπλήρωσε το 81ο έτος της ηλικίας του, μια επέτειος που γιορτάστηκε με λαϊκές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα Αβάνα και αλλού, με πρωτοβουλία της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας.

Ο ηγέτης της Κούβας που αναρρώνει από την πολύπλοκη κατάσταση της υγείας του (εγχείρηση στο έντερο), που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι, δέχεται ευχές από όλο τον κόσμο, από ηγέτες και οργανώσεις και επίσης επιστολές από τους πέντε Κουβανούς πατριώτες, που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ με βαριές ποινές.

Μια από αυτές τις επιστολές του Χεράρδο Ερναντές Νορντέλο, που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια, συνοδεύονταν και από το εύγλωττο σκίτσο του, που δημοσιεύουμε.

Ο Φ. Κάστρο έχει γεννηθεί στην πόλη Βιράν των ανατολικών επαρχιών στις 13 Αυγούστου 1926 και έχει επιβιώσει από πάνω από 600 απόπειρες δολοφονίας και βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα του κουβανικού λαού για μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη πατρίδα που οικοδομεί το σοσιαλισμό μέσα σε τεράστιες δυσκολίες και αντιμετωπίζοντας ένα απάνθρωπο, οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός από το 1962.

Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα της Κομμουνιστικής Νεολαίας «Χουβεντούδ Ρεμπέλντε» (επαναστατημένη νεολαία) «δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ανάμεσα στον κρατικό ηγέτη, την εξέχουσα προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον αντάρτη και τον επαναστάτη ακόμα και τον αρθρογράφο (από τις 29 Μάρτη του 2007 έχει γράψει 36 άρθρα για σημαντικά ζητήματα). Ο Ερνέστο Φερνάντες, μέλος του Εθνικού Γραφείου της Ενωσης Κομμουνιστών, υπογραμμίζει: «Η πιο σημαντική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η δική μας γενιά σήμερα και στο μέλλον είναι να είναι αντάξια της εμπιστοσύνης που μας δείχνει ο Φιντέλ και το ΚΚ Κούβας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ