Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες και «αντιτρομοκρατικές» συμφωνίες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Πολύνεκρο το Σαββατοκύριακο στο «απελευθερωμένο» Αφγανιστάν, καθώς τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μαχών. Ο συνασπισμός των κατοχικών διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες του και ένας Αφγανός διερμηνέας σκοτώθηκαν την Κυριακή από έκρηξη βόμβας στην επαρχία Νανγκαρχάρ στα σύνορα με το Πακιστάν, επίθεση που ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης, επιθέσεις των Ταλιμπάν σημειώθηκαν εναντίον στρατιωτικών περιπόλων και φυλακίων αλλά και εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο Ουαρντάκ.

Στο μεταξύ, απελευθερώθηκαν δύο Νοτιοκορεάτισσες εκ των 21 Νοτιοκορεατών ομήρων, μετά από διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της Σεούλ και των Ταλιμπάν, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν.

Τέλος, έκκληση σε Αφγανούς και Πακιστανούς να αγωνιστούν μαζί κατά των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα απηύθυνε στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου «Ζίργκα» των φυλάρχων, την Κυριακή από την Καμπούλ, ο στρατηγός πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ. Παράλληλα, είχε συνάντηση με τον Αφγανό Πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Σε διακήρυξη αναφέρεται ότι «η Ζίργκα αναγνωρίζει την τρομοκρατία σαν κοινό κίνδυνο και για τις δύο χώρες», ενώ υπογράμμιζαν ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι βασικό κομμάτι των εθνικών πολιτικών και των δύο χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ