Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παρεμβάσεις της CIA στο διαδίκτυο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Το διαδίκτυο είναι το νέο Αφγανιστάν» σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέα Υόρκης, Ρέιμοντ Κέλι, κατά τη δημοσιοποίηση έκθεση της αστυνομίας για «εσωτερικές τρομοκρατικές απειλές» σύμφωνα με το «Reuters».

Το Διαδίκτυο «είναι το νέο ντε φάκτο κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών» τόνισε ο Κλέι προσθέτοντας ότι «αποτελεί πηγή ανησυχιών»... Ανησυχιών ναι αλλά για την εκπαίδευση «τρομοκρατών» ή για την αποκάλυψη πληροφοριών; Μέχρι στιγμής η πρακτική των αρχών των ΗΠΑ καταδεικνύει ότι αντιμετωπίζει το Διαδίκτυο ως «πηγή ανησυχιών» όσον αφορά την πληροφόρηση, αφού η διαβόητη CIA αλλά και το FBI «διόρθωσαν» άρθρα της διαδικτυακής, ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας Wikipedia σε θέματα που αφορούσαν στο Ιράκ ή στις φυλακές του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με ένα νέο πρόγραμμα εντοπισμού των συντακτών.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα WikiScanner αποκάλυψε ότι από ηλεκτρονικούς υπολογιστές της CIA διορθώθηκε ένα κείμενο που αφορούσε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Ενα γράφημα για τις απώλειες άλλαξε και προστέθηκε η σημείωση ότι οι αριθμοί είναι απλώς εκτιμήσεις. Επίσης από υπολογιστές της CIA αλλάχτηκε η βιογραφία του πρώην αρχηγού της υπηρεσίας, Γουίλιαμ Κόλμπι.

Εξάλλου, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή του FBI κάποιος άλλαξε το άρθρο για τη φυλακή του Γκουαντάναμο, αφαιρώντας αεροφωτογραφίες και δορυφορικές φωτογραφίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ