Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Τριήμερο Φεστιβάλ αξιώσεων

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», συμμετέχουν και εκφράζονται πολύμορφα μέσα από αυτό. Χρόνο με το χρόνο, το Φεστιβάλ μεγαλώνει, η καλοκαιρινή προφεστιβαλική δραστηριότητα ανά την Ελλάδα γίνεται πιο πλούσια, επισκέπτεται κάθε χρονιά καινούρια μέρη, πόλεις και χωριά που υποδέχονται μαζικά τις εκδηλώσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας και της εφημερίδας της.

Αυτή η ανοδική πορεία επιβεβαιώνεται από τον απολογισμό που κάνει η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και νήσων μπροστά στην κορύφωση του 26ου Φεστιβάλ, με το κεντρικό τριήμερο της Πάτρας, στις 8, 9 και 10 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο.

«Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη προφεστιβαλική δραστηριότητα στην Αχαΐα, στην οποία η συμμετοχή της νεολαίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προχωράμε στις κεντρικές εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ στην Πάτρα», λέει ο Δημήτρης Σαρρής, Γραμματέας Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου και νήσων της ΚΝΕ.

«Με το κάλεσμα του Φεστιβάλ μας, τη δημιουργική πολιτιστική μας πρόταση και την επαναστατική πολιτική μας, απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες νέους και γνωρίσαμε εκατοντάδες, που πάλεψαν όλο το χρόνο που πέρασε, στα μέτωπα ενάντια στο εκπαιδευτικό και εργασιακό μεσαίωνα κυβέρνησης -ΕΕ -κεφαλαίου, ενάντια στη Νέα Τάξη πτωμάτων του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών», τονίζει ο Δ. Σαρρής και υπογραμμίζει: «Η ανταπόκριση που βρήκαμε στο κάλεσμα της Οργάνωσής μας για συστράτευση μέσα από τις γραμμές της και η ένταξη σημαντικού αριθμού νέων μελών, μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Πάτρα γίνονται φέτος για πρώτη φορά τριήμερες. Δεκάδες ταμπλό με πλούσια θεματολογία που απευθύνεται στη νέα γενιά είναι ήδη έτοιμα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τόσο θεματολογικά όσο και καλλιτεχνικά θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο.

Την Κυριακή, ημέρα κορύφωσης του τριημέρου, θα μιλήσει ο ΟρέστηςΚολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την Παρασκευή κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και το Σάββατο, η Μαίρη Ντουντούμη, Γραμματέας του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ.

Στη μικρή, κόκκινη νεανική πολιτεία που θα στηθεί το ερχόμενο Παρασκευο - Σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθούν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Στέφανος Ψαραδάκος, Βασίλης Παπακωνσταντίνουν και Θάνος Μικρούτσικος. Μεγάλη θα είναι, επίσης, η συμμετοχή ερασιτεχνικών μουσικών σχημάτων της πόλης.

Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με θέματα: Την πάλη ενάντια στη ναρκοϋποταγή, την αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων, τον αγώνα για το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Μιλώντας για το στόχο της Οργάνωσης μέσα από όλη αυτή τη δραστηριότητα, ο Δ. Σαρρής υπογραμμίζει: «φιλοδοξούμε το Φεστιβάλ αυτό να ανοίξει για την Πάτρα μια χρονιά ακόμα πιο θερμή και αγωνιστική για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή, με ακόμα πιο ισχυρή Οργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ