Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απαισιόδοξος ο Κυπριανού για την πορεία των συνομιλιών

Απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα των συνομιλιών για το Κυπριακό, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις επαφές που είχε στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης των Κοινοβουλίων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Σπ. Κυπριανού δήλωσε πως οι πληροφορίες που συγκέντρωσε για την πιθανή εξέλιξη των συνομιλιών δεν είναι καθόλου θετικές. «Επικρατεί γενική απαισιοδοξία - τόνισε - καθώς κατά την άποψή μου, δε θα υπάρξει τίποτε το θετικό από μέρους της Τουρκίας».

Πρόσθεσε πως «αν και μ' αυτόν τον γύρο οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο, θα προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο ζημιάς για τη δική μας υπόθεση», ενώ συμπλήρωσε ότι αν επαληθευτούν οι φόβοι του πως καμία θετική εξέλιξη δε θα υπάρξει ούτε κατά τη συζήτηση για την εταιρική σχέση ΕΕ - Τουρκίας, σ' αυτή την περίπτωση: «Θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την όλη κατάσταση, πρωτίστως εμείς στο Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια με την ελληνική κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να αναβαθμίζεται η σημασία του Ντενκτάς και να παρακαλούμε περίπου την Τουρκία να βοηθήσει, υποβαθμίζοντας τις ευθύνες της».

Στο μεταξύ μία δήλωση που αποδίδεται στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να ξύνουμε πληγές και να μιλάμε για το Κυπριακό σύμφωνα με τα μικροκομματικά μας συμφέροντα», προκάλεσε απάντηση του Σπύρου Κυπριανού ο οποίος δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ με εθνική αποστολή κι όχι για να αντιδικήσω με τον κ. Κακλαμάνη. Τώρα αν ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε τη Νέα Υόρκη για να με θίξει με αυτόν τον τρόπο, αν τα εννοεί αυτά, αν αυτά απεδόθησαν σωστά, λυπούμαι πραγματικά. Στο μόνο που συμφωνώ με τον κ. Κακλαμάνη είναι ότι θα πρέπει το Κυπριακό να αντιμετωπίζεται χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα. Σ' αυτό συμφωνώ, αλλά αυτό δεν αφορά εμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ