Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ο ένας στους 5 θεωρεί πως ίσα ίσα επιβιώνει

Το 20% του λαού της Ρωσίας βάζει ως στόχο του να καταφέρει απλώς να επιβιώσει, έστω με την πιο στοιχειώδη έννοια της ύπαρξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Κέντρο Λεβάντα». Μάλιστα αυτό το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με πέρσι κατά 5%. Αύξηση που παρατηρείται για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκονται οι συνταξιούχοι και οι κάτοικοι των μικρών πόλεων και των χωριών.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, που δείχνουν όχι μόνον την αύξηση των υπερκερδών των ρωσικών μονοπωλίων, αλλά και τη μείωση των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων του πληθυσμού. Μια εξήγηση που έδωσε η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πως, μετά το τεράστιο σοκ που βίωσε ο λαός τα πρώτα χρόνια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, έχει αρχίσει πλέον να αλλάζει η αντίληψη των Ρώσων για τη ζωή, για το αναγκαίο επίπεδο διαβίωσης που θα πρέπει να έχουν σήμερα, στη βάση των σύγχρονων αναγκών και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Ρωσίας η ενίσχυση ενός νέου «κύματος» λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ