Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Υποσχέσεις και «δώρα» Σαρκοζί στο κεφάλαιο

ΠΑΡΙΣΙ.--

Υποσχέσεις μοίρασε στην Ενωση Γάλλων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών ο πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια ωριαίας ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση της Ενωσης (MEDEF). Πολλά από αυτά που προανήγγειλε ο Σαρκοζί ήταν επανάληψη προεκλογικών του διακηρύξεων και ήταν, ήδη, γνωστό ότι οι προτάσεις του είχαν γίνει δεκτές με ιδιαίτερα θετικό τρόπο από την Ενωση Βιομηχάνων.

Ο Σαρκοζί υποσχέθηκε «ένα έθνος που θα σταθεί ενωμένο πίσω από τις επιχειρήσεις του»! Επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω «χαλάρωση» του 35ώρου χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό παράγοντα στη μείωση της παραγωγικότητας. Υποσχέθηκε ότι θα πάρει και άλλα μέτρα πλην της απαλλαγής από τη φορολόγηση των υπερωριών των εργαζομένων, την οποία έχει, ήδη, δρομολογήσει.

Δεσμεύτηκε να εξετάσει την προοπτική περαιτέρω μείωσης της φορολογίας «της παραγωγής, της εργασίας, του κεφαλαίου για να ενισχυθεί η ανάπτυξη» ενώ, ήδη, προχώρησε σε μείωση του μέγιστου ποσοστού επιβολής φορολογίας εισοδήματος από το 60% στο 50%. Επανέφερε, με επίμονο τρόπο, την πρόθεσή του να συζητήσει με τους «κοινωνικούς εταίρους, την προοπτική αλλαγής των συνθηκών σύναψης εργασιακών συμβάσεων» επιμένοντας ότι «θα βοηθήσει στην παραγωγή και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η σύναψη ξεχωριστών συμβάσεων ανά επιχείρηση και η ύπαρξη μιας ευελιξίας».

Αλλωστε, όπως επανέλαβε, η ενίσχυση «της αγοραστικής δυνατότητας του μέσου Γάλλου και η μείωση της τιμής των προϊόντων, θα έρθει μόνο μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων». Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα μειώσει στο μισό τα διευθυντικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης και ότι στο Δημόσιο θα καλυφθούν μόνο μία από τις δύο θέσεις που θα αδειάσουν, τους επόμενους μήνες, λόγω συνταξιοδοτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ