Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το καλύτερο «μάθημα»

Οσο και αν οι διαμορφωτές της «κοινής γνώμης» επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα ότι «το πολιτικό σκηνικό είναι αμετάβλητο» και «ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων παραμένει ίδιος», τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αυτό που είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού - και καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις - είναι οι υπόγειες διεργασίες στην κοινωνία, με βασικό χαρακτηριστικό τη διόγκωση της απογοήτευσης, της αμφισβήτησης και της δυσαρέσκειας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η αποστροφή στο δικομματισμό προκύπτει σαφώς και από την «πάγια» ερώτηση των δημοσκοπήσεων «ποια κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα», όπου πρώτο κόμμα (πάνω από 33%) αναδεικνύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια «κανένας από τους δύο».

Είναι υπαρκτή, λοιπόν, μια «κρίσιμη μάζα» στα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές και να αλλάξει το σκηνικό. Σε αυτούς, τους λεγόμενους «αναποφάσιστους», έχουν πέσει πάνω οι δύο μονομάχοι, επιχειρώντας είτε να τους εγκλωβίσουν στις δικές τους παγίδες, είτε να διοχετεύσουν τη δυσαρέσκειά τους σε ανώδυνα κανάλια. Οπως είναι αναμενόμενο, χρησιμοποιούν κάθε μέσο, κορυφώνοντας την επίθεσή τους τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές. Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα κόλπα τους προκαλούν πλέον αηδία και δυναμώνουν την απόφασή τους, «αυτή τη φορά» να δώσουν ένα μάθημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμπρός, λοιπόν, ΚΚΕ! Το καλύτερο μάθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ