Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συνομιλίες και αντιδράσεις...

ΠΡΑΓΑ.--

Τη σημαντική τους αντίδραση διατράνωσαν με πανό και συνθήματα διαδηλωτές και κάτοικοι της περιοχής, όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το σύστημα ραντάρ της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Τσεχία κατά τη διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.

Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν τη θέση τους ότι αντιτάσσονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση όπως εξάλλου και η πλειοψηφία του τσέχικου λαού. Εξάλλου, υπενθυμίζεται και η έντονη δραστηριότητα τόσο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας, αλλά και του φιλειρηνικού κινήματος που εκτός των άλλων έχουν ήδη συγκεντρώσει πάνω από 120.000 υπογραφές ενάντια στα αμερικανο-κυβερνητικά σχέδια.

Εξάλλου, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση Τσέχων και Αμερικανών αξιωματούχων, για να εξετάσουν την πρόοδο των συνομιλιών τους για την εγκατάσταση, και όπως ισχυρίστηκαν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο ο Τσέχος πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ υποστήριξε ότι οι συνομιλίες δεν προβλέπονται να λήξουν πριν το τέλος του χρόνου.

Πάντως, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ρία Νόβοστι» από χτες αναμενόταν να ξεκινήσει διήμερη συνάντηση στη Βαρσοβία ανάμεσα σε αξιωματούχους της Πολωνίας και των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ