Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Στην κόντρα με τα μονοπώλια

Τώρα με το ΚΚΕ.Γιατί το ΚΚΕ δεν παραμυθιάζει τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ για τις επιχειρηματικές προοπτικές που δήθεν ανοίγονται με τον «ευρωπαϊκό μονόδρομο» και τη «βαλκανική ενδοχώρα». Αυτές οι προοπτικές αφορούν μια χούφτα επιχειρήσεις που λυμαίνονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα και είχαν και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις της χώρας είναι ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που συνεχώς καταβροχθίζουν και ένα νέο κομμάτι της αγοράς. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ποτέ δεν έφθασαν στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων. Αυτό το κάνουν γιατί δεν τους φθάνουν οι ψήφοι των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου για να διεκδικήσουν την κυβέρνηση.

Γιατί το ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι το μεροκάματο των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οι κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν έφεραν τα αντικειμενικά κριτήρια, που όλο καταργούνται και κάθε φορά βρικολακιάζουν με νέες μορφές, όποτε ξεχειλώσει η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού από τις παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Εφεραν τη σταδιακή αύξηση των εισφορών κατά 41% τα επόμενα χρόνια με την ενοποίηση των ταμείων που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε η ΝΔ. Εφεραν τη σταδιακή μείωση της κρατικής επιχορήγησης με προοπτική το μηδενισμό της. Εφεραν την καλπάζουσα ιδιωτικοποίηση της Υγείας που κάνει όλο και ακριβότερη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πώς αλλιώς θα αντλήσει πόρους το μεγάλο κεφάλαιο, το κρυφό καμάρι του δικομματισμού.

Γιατί το ΚΚΕ δεν προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα όπως ο ΣΥΝ. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο το μεγάλο κεφάλαιο, μόνο που παίζουν εκτός έδρας και ο διαιτητής είναι πουλημένος. Οποιαδήποτε απόχρωση φιλολαϊκής διακυβέρνησης δεν έχει προοπτική επιβίωσης στα στενά όρια της εξουσίας των μονοπωλίων. Η ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ αν δεν εξοφληθεί σε όποιον από τους εταίρους του δικομματισμού δώσει τα περισσότερα, θα αναλωθεί σε μια εθνικιστική σκοταδιστική ρητορεία. Κάθε «νοικοκύρης» μικροεπιχειρηματίας δεν κινδυνεύει από τους Αλβανούς και τους Κινέζους. Τα μονοπώλια βρίσκονται πίσω από τους καπνούς που σηκώνει ο ΛΑ.Ο.Σ. και καραδοκούν για να τους εκμεταλλευτούν όλους.

Γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι δε φτάνει μια ψήφος κάθε τέσσερα χρόνια για να λυθούν τα προβλήματα. Η υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, του περιβάλλοντος, η ανεργία η καθημερινή πάλη για το μεροκάματο, η αγωνία για το αύριο, έχουν την πηγή τους στην εξουσία των μονοπωλίων και αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα χωρίς διακρίσεις. Για να ανακουφιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ από την αβεβαιότητα πρέπει να συνδυάσουν τον καθημερινό ατομικό αγώνα για την επιβίωση με την κοινωνική πάλη μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην αιτία των προβλημάτων. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι πολλαπλά χρήσιμη. Γιατί αποτελεί το καλύτερο λίπασμα για τους λαϊκούς αγώνες που έρχονται. Γιατί δίνει ώθηση για να ξεκολλήσει «της ιστορίας η ρόδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ