Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Πάνος Κατσιμίχας

Τραγουδοποιός

«Τις τελευταίες μέρες, ακούω συχνά τον ισχυρισμό, ότι η "ψήφος στα μικρά κόμματα, είναι μια χαμένη ψήφος".

Αυτός ο προβοκατόρικος ισχυρισμός, που προέρχεται από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και τα διάφορα τηλε-φερέφωνά τους, είναι που με κάνει να πιστεύω ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι, χαμένη είναι η ψήφος που θα δοθεί στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Ψηφίζοντας το ένα από τα δύο αυτά κόμματα, στην ουσία είναι σαν να ψηφίζεις συγχρόνως και το άλλο. Ετσι όμως οι εκλογές χάνουν το νόημά τους.

Τελικά, ψήφος που δεν πάει χαμένη, είναι μόνο αυτή που θα πάει σε κάποιο από τα μικρότερα κόμματα.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αισθάνομαι την ανάγκη, να σταθώ δίπλα στο ΚΚΕ, κι αυτό, γιατί είναι το μόνο από τα μικρότερα κόμματα που καταλαβαίνω ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάει και τι ακριβώς εννοεί.

Δεν ήμουν ποτέ, ούτε είμαι μέλος του ΚΚΕ. Θα το ψηφίσω όμως, τιμώντας την ξεκάθαρη στάση του και τις συγκεκριμένες θέσεις του, απέναντι σε όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και την πλειοψηφία του λαού.

Οσο για το επιχείρημα των αυτοδύναμων και ισχυρών κυβερνήσεων, δεν το κατάλαβα. Γιατί πρέπει να υπάρχουν; Για να μας χοροπηδάνε μετά και να μας δέρνουν ανενόχλητοι στους δρόμους, πιπιλίζοντας την καραμέλα της αυτοδυναμίας και της ισχυρής πλειοψηφίας;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ