Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανειδίκευτοι στα Ειδικά Σχολεία!

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 2817/2000 προβλέπει πως τα κενά που υπάρχουν στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, αλλά και στα Τμήματα Ενταξης των δημοτικών σχολείων, θα καλύπτονται από μόνιμους, ή αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που τέλειωσαν στη Σχολή Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρατηρούμε ότι σ' αυτές τις θέσεις αποσπώνται δάσκαλοι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της Ειδικής Αγωγής. Αυτό έγινε, π.χ., σε σχολεία της Λάρισας, όπου, από τους 9 αποσπασθέντες, σε Τμήματα Ενταξης και σε Ειδικά Σχολεία του νομού, ούτε ένας δεν έχει σπουδάσει Ειδική Αγωγή κι ανάλογες περιπτώσεις έχουμε σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι, δε, φανερό ότι αυτή η «παρανομία» σχετίζεται και με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, στην οποία γινόμαστε, για άλλη μια φορά, μάρτυρες ενός οργίου ρουσφετολογίας για την εξυπηρέτηση εκλογικών σκοπιμοτήτων, κυρίως, της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Ομως, αυτή η τακτική, εκτός των άλλων, έχει και ως συνέπεια την παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, καθώς οι εκπαιδευτικοί που καταλαμβάνουν τις θέσεις στα σχολεία δεν έχουν την απαιτούμενη ειδίκευση και κατάλληλη εμπειρία να ασχοληθούν με τα παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους γενικής εκπαίδευσης δασκάλους που αποσπώνται σ' αυτές τις θέσεις παραμένουν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα και φεύγουν, με αποτέλεσμα να παιδιά να μην μπορούν να «δεθούν» με το δάσκαλό τους, όπως απαιτεί και επιτάσσει η Ειδική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ